Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатців вчитимуть як стати політиками та громадськими діячами

20 травня 2015 р., 10:27

Навчання проводитиме благодійни фонд "Нове покоління"

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція представників Благодійного фонду «Нове покоління», який створив Центр громадсько-політичної освіти в Ужгороді.

Роберт Йовні, президент Благодійного фонду "Нове покоління" розповів про завдання центру, мета якого виховати нову генерацію молодих політиків, які зможуть принести реформи та зміни у нашій державі. «Дуже багато депутатів не знають своїх повноважень, створюючи чимало проблем. Ми ж хочемо виховати таку молодь, яка буде підготована до цієї сфери, буде мати відповідні знання, отримає досвід, - каже Роберт Йовні. – Навчання у Центрі буде здійснюватися за трьома напрямками. По-перше, це Школа громадського діяча, де будемо роз’яснювати та вчити учасників, як діє НДО, як співпрацювати з владою, бізнесом, залучати кошти на свої ініціативи, проекти. Друга школа – це Школа помічника депутата. Тут ми будемо робити акцент на роботі з депутатами, учасники будуть 2 тижні стажуватися в облраді. Депутати погодилися нас підтримати у цьому. Після закінчення цієї Школи можна буде і отримати роботу. Передбачені екскурсії у ВР, Київську міськраду, зустрічі з політками, політтехнологами. Це хороший шанс задати питання, щоб уявити собі, що таке політика».

Третій напрямок Центру – це Школа професійного політика. За словами Федора Ланди, заступника президента Благодійного фонду "Нове покоління", тут будуть вчити, як стати хорошим лідером, політиком, щоб принести якісні зміни у суспільстві, як організувати партію. Наприкінці навчання учасники отримають, а наприкінці повного курсу – дипломи. Але найголовніше – отримають практичні навички та знання у громадські й політичній діяльності. У кого буде хист і талант, обов’язково досягне успіхів,- кажуть організатори.

Приймають всіх, хто бажає, віком від 18 років і без обмеження. «У будь-якому віці можна займатися політикою та бути корисним», - запевняє Роберт Йовні.

Наразі представники БФ «Нове покоління» поводять презентації програми серед студентів та молоді. Стартує навчання 26 травня в актовому залі товариства «Зання», площа Народна, 3. Кожна школа триватиме 3-4 дні проятогом 3 місяців. Програма розрахована таким чином, щоб пройти і практичні заняття. Учасники працюватимуть в НДО, волонтерських рухах, отримуватимуть практичні завдання тощо.

«Запрошуємо всіх бажаючих, люди, які себе бачать у політиці, ті, хто бажає стати громадськими діячами, - каже Роберт Йовні. - Коли ми починали 12 років тому, таких курсів не було, вчилися за межами області, тратили великі гроші, щоб підняти свій рівень.

Зараз хочемо передати знання і запросити провідних експертів для всіх, хто бачить себе в політиці та громадській діяльності». Записатися на навчання можна за тел.. 0678789770, 099 798 40 41, більше інформації на сайті www.politosvita.com.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp