Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берегівські випускники залишаться без свята

25 травня 2015 р., 21:32

Через стрімке зростання цін на все.

Вже 29 травня у всіх школах Берегова пролунає останній дзвоник, а одинадцятикласники будуть святкувати свої випускні.

Найголовнішою проблемою, одразу після успішної здачі ЗНО, для школярів та батьків є святкування випускного. Адже, зважаючи на стрімке зростання цін на товари та послуги, не кожна сім’я в змозі «потягнути» останнє шкільне свято.

Загалом ціни у Берегові та у ресторанних закладах району коливаються в середньому260–350 грн за місце. При цьому часто дозволяється приносити свої напої, тістечка. Тобто сімя з чотирьох людей заплатить за ресторан мінімум тисячу гривень.

А це ж треба врахувати святковий одяг. Наприклад, костюм для хлопця в середньому обійдеться в2,5–3 тисячігривень, а ще додамо сюди краватку(100–150 грн), сорочку(250–500 грн), туфлі (від300 грн). Дівчатам-випускницям ще важче, адже потрібно обрати вишукану сукню. Святкове вбрання для дівчат у різних магазинах та на ринках міста пропонують в середньому від600–3000 грн і більше, залежно від спроможності гаманця і смаку дівчини. До сукні приплюсуємо витрати на туфлі (350 грн і вище), зачіску(100–250 грн),мейкап(100–200 грн), манікюр (від40–150 грн), біжутерію (від70–300 грн).

Альтернативним варіантом може буте пошитий в ательє одяг чи взятий напрокат. Ця послуга обійдеться вдвічі дешевше для батьківських гаманців.

Фото- та відеопослуги цього року також здорожчали. Наприклад, фотокнига на6 розворотів обійдеться в250 грн. «На жаль, з цим курсом на наступний рік буде підняття ціни. Вже й цього року я на0 виходжу, але домовлялись на початку року за таку ціну, тому вже нічого невдієш», — каже місцевий фотограф Микола Гель.

Зважаючи на такі великі витрати, випускники одного з класів Берегівської ЗОШ № 3 взагалі вирішили відмінити святкування випускного в його традиційному розумінні. Замість ресторанів та пишного одягу, школярі після здачі ЗНО зберуться дружно разом на два дні в одному з готельно-розважальних комплексів Закарпаття. Кажуть, що позитивних та незабутніх вражень вони отримають не менше, ніж на бучному святі в в ресторані, а обійдеться це в кілька разів дешевше.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp