Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Очільник Закарпаття завітав на шкільне свято

29 травня 2015 р., 16:20

Був на "останньому дзвонику" у Монастирці.

Завершення навчального року – свято "останнього дзвоника" в школі села Монастирець, що на Хустщині, разом з усіма школярами та педагогічним колективом відзначають 37 випускників, серед яких троє учнів, котрі завершили навчання екстерном. Розділив урочисту мить з громадою голова Закарпатської ОДА Василь Губаль.

 

Загалом у Монастирецькій школі навчаються близько 450 учнів. У п’ятницю, 29 травня, уся шкільна громада зібралася на свято. Вітаючи колектив, директор Монастирецької школи Лариса Глеба, не приховуючи емоцій, звернулася передовсім до випускників. "Зараз перед вами нелегкий час – пора обирати свою майбутню дорогу. 

 

Бажаю, щоби шлях був достойний і ви втілили свої мрії, а ми – пишалися вами", - сказала керівник навчального закладу.
На урочистій лінійці привітали школярів, котрі здобули перемоги в учнівських олімпіадах, конкурсах, у творчості, а подяками нагородили вчителів і керівників гуртків, які підготували учнів-переможців та якнайкраще проявили себе в роботі. 

Відтак у своєму вітальному слові керівник області наголосив, що дуже радий бачити свідчення того, що школярі, від малого до старшого, активно беруть участь у житті школи, села, району, у перемагають в учнівських і творчих змаганнях. Затим звернувся до випускників: "Ви стали дорослими. 

Стаєте на дорозі в майбутнє. Бажаю вам, щоби не зазнали того лиха, яке триває на Сході України, аби ця біда вас не зачепила. Щиро бажаю, щоби ви продовжили навчання, знайшли справу до душі і працювали на користь Закарпаття та України й свого задоволення і добробуту". Керівник області звернувся до випускників і всього колективу села та школи як до близьких людей: "Щороку я маю приємність бути тут на святі як першого, так і останнього дзвоника, буру участь у житті цього навчального закладу і загалом Монастирця. Адже п’ять років тому саме ця громада довірила мені представляти їхні інтереси в районній раді, й дякуючи їм я маю відповідальність виправдовувати довіру та впливати на життя району та області, працювати для них. Усьому Монастирцю бажаю миру, спокою, процвітання громаді, Хустині, Закарпаттю, Україні", - сказав Василь Губаль. А, окрім слів привітань, у якості сюрпризу він долучився до організації випускного вечора для тих, хто цьогоріч прощається зі школою.

Під час урочистостей вчорашніх учнів, а сьогоднішніх вже абітурієнтів вітали і вчителі, і батьки, і молодші друзі. Випускники, отримавши святкові стрічки з дзвіночками від десятикласників, вручили їм, як відтепер найстаршим учням, "ключ від школи", символ знань і традицій. Чи не найбільш зворушливим було привітання від малечі – першоклашок, які на завершення свята відпустили в небо синьо-жовті кульки.

До слова, наступного вересня Монастирецька школа зустріне ще й дошкільнят – тут діятимуть садочкові групи, тобто заклад перетвориться на навчально-виховний комплекс. Уже розпочалися роботи із реконструкції крила, яке прийме з півсотні діточок для навчання і виховання. Ремонт виконується за допомоги чеських партнерів Закарпаття із краю Височина. Зараз ідеться і про капітальний ремонт покрівлі.

А також на реконструкцію чекає навчально-виховний заклад в селі Потічок, котрий належить до Монастирецької сільської ради. "Зараз у закарпатської влади є багато завдань. Але найкращі умови виховання й навчання дітей – серед пріоритетів. Безумовно, що приділяємо і будемо приділяти велику увагу сільським школам, і щасливий бачити, як вони розвиваються. Цьогоріч запланували чимало проектів для покращення шкільної інфраструктури як, зокрема, в Хустському районі, так і загалом в області. діти повинні мати і якісне навчання, і комфорт", - зазначив Василь Губаль.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp