Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Виноградівщині - нова амбулаторія

29 травня 2015 р., 17:58

РТакі плоди дала співпраця влади та громади

У вівторок без особливої помпезності в Шаланках було передано та освячено оновлену амбулаторію сімейного типу на радість головного лікаря Василя Погоріляка, медперсоналу та мешканців села.
Передісторія радісної події проста. Депутати районної ради від села, зокрема, Йосип Борто, Іван Леньо та Еден Албок звернулися до голови райради з депутатським запитом про виділення коштів на реконструкцію медичного закладу, котрий був у вкрай непривабливому стані. При розподілі коштів на реконструкцію з районного бюджету виділено 50 тис. грн. Відділ охорони здоров’я РДА уклав договір з фірмою і робота по заміні вікон була проведена в стислий термін, але поточний ремонт став необхідним. 

Тож власними силами почали акумулювати кошти. До доброї справи долучилися місцеві підприємці: Юрій Куземчак виділив будівельні матеріали, Іван Леньо надав кошти, Еден Албок профінансував вартість підвіконників, ТОВ «Мітал-UA» (власник Мілан Оберман) надало значну суму для проведення ремонту, Аттіла Балог забезпечив гіпсокартон. Реформатська та греко-католицька громади зібрали гроші та курирували роботу. Фактично все село взяло участь у цій добрій справі.
Захід розпочався з благословення реформатського священика Аттіли Балога, який наголошував, що місцеве населення з вірою в одужання може звертатися до медперсоналу, який добросовісно виконує свої функціональні обов’язки в оновленій амбулаторії сімейного типу, що відповідає вимогам ХХІ століття. 

Просив Божого благословення лікарям, фельдшерам та всім, хто долучився до справи.
Головний лікар щиро дякував меценатам за вкрай необхідну безкорисливу матеріальну допомогу, адже в медичному закладі, де ще пахне фарбою, приємно й комфортно працювати, а пацієнтам – очікувати на прийом спеціаліста. Василь Андрійович наголошував, що чудовий, професійний колектив докладе максимум зусиль для збереження здоров’я місцевого населення.
В своєму вітальному слові депутати районної ради Еден Албок та Іван Леньо акцентували увагу на те, що співпраця місцевої влади та громади дала відчутний результат, яким зможуть скористатися всі, навіть діти та внуки меценатів. Йосип Борто згадав, скільки треба було свого часу лобіювати, щоб побудувати заклад, а тепер – покращити медичне обслуговування сільського населення. Звичайно, коштів витрачено чимало, виконано значний обсяг робіт, і в цьому заслуга кожного, хто долучився до справи.
В Шаланках довели, що в співпраці можливо зробити те, що здається неможливим. Однак медперсонал амбулаторії на чолі з Василем Погоріляком не зупиняється на досягнутому, оскільки планів та задумів мають ще багато. Планують, зокрема, заміну старого котла, придбання модерної медичної апаратури, реконструкцію пандусів тощо. Бачачи ентузіазм та рішучість колективу, віриться, що в цей непростий час тут зможуть реалізувати заплановане, оскільки надійну підмогу, співпрацю та бажаючих допомогти мають у селі.

Маргарита СТАНКО


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp