Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Погорелов винний у корупції (Документ)

30 травня 2015 р., 13:00

За своє протиправне діяння посадовець сплатить штраф у сумі 170 гривень

Днями Ужгородський міськрайонний суд Закарпатьскої області виніс рішення щодо визнання винним у корупційних діяннях міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова. Мова йде про перевищення ним посадових повноважень, згідно з пунктом 7 статті 172 КУпАП.

Цей витяг передбачає обмеження, щодо сумісництва та суміщення посади з іншими видами діяльності. Держслужбовцям забороняється займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю крім викладацької, наукової та творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України; входити до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку крім випадків, коли особи здійснюють функції з управління акціями частками, паями, що належать державі чи територіальній громаді, та представляють інтереси держави чи територіальної громади в раді товариства (спостережній раді), ревізійний комісії господарського товариства), якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.

У Віктора Погорєлова – факт порушення явний. Суд постановив, що мер Ужгорода, користуючись своїм службовим становищем не запобіг виникненню конфлікту інтересів і, будучи поновленим на посаді мера Ужгорода в кінці 2014 року, не попередив судову інстанцію про конфлікт інтересів, що виник у підсумку розгляду справи про легітимність рішення «Про припинення повноважень».

{g}

Нагадаємо, тоді Ужгородський апеляційний суд визнав правоту Погорєлова, але тепер до справи повернулися і винайшли недосліджені на той момент факти. Мова йде якраз про суперечність між особистими майновими і немайновими інтересами Погорєлова та його членів сім’ї. Справою подання апеляції за вищезгаданим рішенням займалася уповноважена працівниця міськради Майстренко Н. М. Її руками Погорєлов, можна сказати, сам скасував рішення щодо припинення ним повноважень.

Цей факт і став визначальним у нинішньому ухваленні рішення.

Вердикт – Погорєлов винен і понесе адмінвідповідальність за ст. 172-7 КУпАП.

Region.uz.ua


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp