Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відслужили святкову літургію

31 травня 2015 р., 16:02

Вона пройшла, 30 травня.

30 травня, у Троїцьку батьківську суботу (день поминання спочилих), в православному академічному храмі апостола українського Андрія Первозванного Української богословської академії в Ужгороді було відправлено Божественну літургію.

Божественну літургію очолив настоятель академічного храму архімандрит Віктор Бедь у співслужінні архімандрита Діодора Муратова, протоієрея Ігоря Ковальчука та протоієрея Олександра Смоліна.

Під час богослужіння поминалось ім'я православного першоієрарха – Всесвятійшого Варфоломія, архієпископа Константинополя, Нового Риму, Вселенського патріарха як першосвятителя Матері Церкви в Україні.

Академічне духовенство вознесло молитви до Господа Бога з проханням дарувати українському народу мир, національну і духовну єдність та єдину помісну Українську Православну Церкву, а також перемогу Українського війська над московсько-путінськими окупантами і терористами. Особливі молитви до Господа Бога були вознесенні за збереження життя кожного українського воїна, добровольця і волонтера, які у наші дні боронять нашу святу українську землю від підступного московського ординця.

Під час заупокійної літії, молитовно поминались імена спочилих вічнопам'ятного Блаженнійшого Володимира Сабодана, Митрополита Київського і всієї України, полеглих українських патріотів під час Революції Гідності (2013 – 2014), українських воїнів, добровольців і мирних співвітчизників, які загинули у наші дні в обороні України і українського народу від московсько-путінської навали (2014 – 2015), зокрема поіменно мобілізованих (воїнів та добровольців) із Закарпаття, та раніше спочилих батьків, матерів, братів, сестер, рідних, близьких, учителів і друзів наших.

З євангельською проповіддю до прихожан звернувся протоієрей Олесандр Смолін який доніс до прихожан вчення про життя вічне та наш вклад в викуплені земних гріхів наших близьких, які відійшли у життя вічне.

Перед завершення Божественної літургії в академічному храмі соборно і традиційно було проспівано духовний гімн «Боже Великий єдиний, нам Україну храни…».

З повчальним словом до прихожан звернувся і настоятель академічного храму архімандрит Віктор Бедь, який наголосив на святості Троїцької батьківської суботи (дня поминання раніше спочилих рідних та близьких).

Увесь хід богослужіння було відправлено українською мовою.

По завершенню богослужіння було відслужено заупокійну літію.

Прес-служба УБА – КаУ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp