Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Охочі закарпатці за літо можуть навчитися плавати

24 червня 2015 р., 12:25

Уроки - в басейні УжНУ

Незважаючи на літній період та завершення навчання, активна діяльність у спортивному–оздоровчому комплексі УжНУ триває. Зокрема, на басейні комплексу («Буревісник») щодня проводяться тренування, змагання, запускаються нові проекти.

«З червня в УжНУ розпочалися екзаменаційно-залікова сесія та канікули і, таким чином, на всіх спортивних спорудах вивільнилися години, які були зайняті раніше учбовим процесом, – коментує Андрій Андрійович Курта, директор спортивно-оздоровчого комплексу. – Також у басейні ми можемо надавати послуги мешканцям міста, товариствам, фірмам. Оскільки якраз тепер розпочався період канікул і час літніх таборів, ми вийшли з ініціативою щодо оздоровлення дошкільнят і учнів молодших класів на пільгових умовах. З першого червня вже діють чотири групи таких дітей. До нас також приїжджають плавати дитяча група із санаторію «Малятко», з табору, що діє при ПАДІЮНі.

Школярі з Ужгородської гімназії у зв’язку з ремонтом їх басейну теж ходять займатися до нас. Крім того, до нас звернулися переселенці зі Сходу України. Ця категорія громадян та родини учасників АТО отримали можливість займатися в басейні».

За словами директора спортивно-оздоровчого комплексу, УжНУ дотримується двох пріоритетів щодо функціонування комплексу у літній період. За невелику вартість (15-20 грн.) комплекс надає допомогу у навчанні навичкам плавання. Друга мета – оздоровлення дітей. Працюватиме басейн у такому режимі упродовж цілого літа. З дітьми займаються сім досвідчених тренерів, групи формуються за потребою. Плавати можна щодня, а тренери працюють у різні години, – кажуть на «Буревіснику». Записати дітей на плавання можна за тел.0669216238 (адміністрація басейну) чи 0503722987 (директор басейну), або ж завітавши до спортивно-оздоровчого комплексу за адресою: вул.І.Франка, 1 в Ужгороді.

«Спортивно-оздоровчий комплекс УжНУ надає різні види послуг, зокрема щодо організації серйозних змагань. Нещодавно, наприклад, відбувся Чемпіонат України з водного поло. Розширюємо поле діяльності, залучаємо спонсорів для проведення різних турнірів», – додає Андрій Курта.

Вже з першого липня на «Буревіснику» стартує проект для працівників УжНУ та їх дітей: хто не вміє плавати – навчать, хто вміє – вдосконалять техніку. Участь у таких заняттях безкоштовна.

Один із тренерів, який вже працює цього літа з дітьми на басейні і працюватиме незабаром із працівниками УжНУ -- Вадим Колечко, керівник оздоровчо-спортивного клубу з плавання «На старт». «На сьогодні є сприятливі умови для розвитку, -- каже Вадим Колечко. – Одним із завдань нашого клубу є надання послуг з навчання плаванню для співробітників УжНУ та їх дітей. Розпочинаємо 1 липня. Максимально будемо навчатися, вдосконалювати техніку, потім відберемо майбутніх «золотих рибок». Крім того, за підтримки УжНУ клуб вже другий місяць навчає на «Буревіснику» дітей плавати на професійній основі. З липня набиратиме другу групу, у серпні стартує третя".

«У травні ми зареєстрували клуб і розпочали консультації в ректораті, ректор дав добро, ми уклали угоду і тоді ж почали працювати. Записалося близько 100 дітей, наступного місяця будемо робити другу хвилю набору, – розповідає Вадим Колечко. – На сьогодні, якщо займатися щодня плаванням, виходить недешево. Тому ми зробили спеціальні доступні ціни та умови, нас підтримав УжНУ». За словами тренера, з усіх дітей згодом відберуть тих, які мають перспективи спортивного росту та створять спеціальні умови для них. Таким чином, хочуть відновити колишню славу ужгородських плавців,які займали призові місця на чемпіонатах, були призерами СРСР тощо. На сьогодні в Ужгороді є тільки одна першорозрядниця і це сприймається як надзвичайна подія.

«Завдяки сприянню УжНУ ми змогли створити кращі умови дітям для спорту. Вони оздоровляться, зміцніють, поки навчаться плавати, ми зрозуміємо, хто є талановитим для спорту і продовжуватимемо роботу далі», – резюмував тренер.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp