Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Батьки ужгородських малюків створили їм водне свято

9 липня 2014 р., 08:42

В місті відкривають басейни.

Як і раніше, лідером серед літніх видів дозвілля залишається відпочинок на воді. Такий варіант релаксації є не тільки приємним, а й дуже корисним.

«Всі наші учні гарно плавають»

Нещодавно проходили заняття з плавання для дітей на базі басейну «Буревісник», керівництво якого охоче пішло назустріч ініціаторам ідеї створення школи і надало в користування за незначну плату басейн. Підсумки навчання підбили 27 червня.

«За два тижні діти «з нуля» опанували два способи плавання: кролем і на спині. Результати, звичайно ж, у всіх різні – хтось навіть після двох тижнів занять має перспективи професійно проявити себе у плаванні, а от комусь за цей час вдалося ознайомитися тільки з азами. Та це не означає, що шлях у плавання як спорт для них закритий. Просто треба більше займатися – і все, за бажання, може вдатися», – зазначає тренер Олег Ковган.

Про весь курс навчання «Ужгороду» розповів співорганізатор Школи плавання Роберт Левицький: «Першочерговим завданням для нас було – навчити дітей не боятися води. Є дітки, котрим важко на перших заняттях перебороти себе і довіритися тренеру, та потім вони почуваються вже як риба у воді. Велику роль у цьому відіграє і методика навчання. Якщо від самого початку в дитини склався неправильний стереотип щодо плавання, 50% часу піде на те, аби переконати її у протилежному. Та в підсумку сьогодні ми бачимо, що всі наші учні гарно плавають. Тепер уже можна не боятися, що дитина розгубиться на відкритій водоймі. Ми дали їм поштовх до того, щоб почати плавати, решта вже – справа батьків і самих маленьких плавців».

Ті, хто бажає з першого вересня продовжити заняття, зможуть відвідувати басейн Ужгородської гімназії. Там з дітьми знову працюватимуть улюблені тренери.

«Ужгород» поспілкувався з мамою майбутнього плавця – семирічного Нікіти Наталією. Вона сподівається, що хлопчик тепер обов’язково продовжить тренування: «Нікіта боявся плавати, а я хотіла, щоб він почувався впевненіше на воді. Синочок мене підтримав, і сьогодні я бачу, що він справді впорався – показав дуже хороший результат. Звичайно ж, у цьому неабияка заслуга тренерів, адже вони до кожної дитини шукають індивідуальний підхід і обов’язково його знаходять».

Свято води у дитсадку
Плавання як спосіб оздоровлення все більше популяризується. На базі шкіл та гімназій відкриваються басейни, де проводять заняття фахові тренери. До цієї справи долучаються також дитячі садочки.

Днями у ДНЗ № 42 «Джерельце» відкрили оновлений басейн, який не діяв понад 8 років. Запрацював він завдяки фінансовій допомозі батьків вихованців закладу.

«Ми змогли відновити роботу басейнів у кількох садочках, – розповідає начальник управління освіти Ужгорода Оксана Бабунич. – Серед них і ДНЗ № 42 «Джерельце». Хтось може, звісно, сказати, що басейн – це розкіш і відкривати його в садочку немає потреби, та хочу переконати вас у протилежному. Коли надворі +30, врятуватися від спеки й освіжитися вдається, тільки занурившись у прохолодну воду. Тим паче, що діти завжди раді похлюпатись у водиці. Тому окреме дякую всім батькам, котрі надали допомогу».

Голова батьківського комітету 42-го садочка Наталія Мигович каже, що питання ремонту басейну вирішувалося не один місяць, адже постійно з’являлися якісь перешкоди, котрі змушували відкласти справу на потім: «Протягом довгого часу ми збирали гроші на відкриття басейну. Проблеми виникали навіть у плані знаходження спільної мови з кожним батьком чи мамою. Недолік нашого суспільства в тому, що багато хто думає так: якщо віддав свою дитину до державного садочка, то оплачувати перебування малюка тут стовідсотково має держава. Але не слід забувати, що дітей ми народжуємо для себе, тож про їх виховання й добробут маємо дбати особисто. Довелося докласти зусиль, аби втілити мрію в життя. На щастя, все вдалося – тепер у садочку вже багато зроблено, і ми можемо поставити галочку «виконано» навіть щодо басейну. А це не може не тішити».

З нагоди відкриття водної атракції у закладі влаштували Свято води. Переодягнені в тематичні костюми діти розказували віршики і співали пісень. А щоб ця подія стала урочистою, запросили батьків малят, яким завідувач садочка Оксана Касинець висловила особливу подяку: «Цей басейн створений тільки для наших вихованців. Купатися тут зможуть дітки від молодшої групи до першого класу. Батькам, які долучилися до цієї справи, дуже дякую. За їхні кошти ми купили надувні нарукавники, жилетки, м’ячики і, звісно, відремонтували сам басейн. Отож підтримка батьків для нас була дуже важливою».

Газета "Ужгород"

Іннеса МАНЗУЛИЧ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp