Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Добровольці із Закарпаття отримають статус учасника бойових дій

25 червня 2015 р., 12:47

Чимало закарпатців пішли на передову не чекаючи повісток з воєнкомату

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення. Про це йдеться у постанові від 4 червня 2015 р. № 425.

Зокрема відтепер статус учасника бойових дій отримуватимуть і ті добровольці, які воювали на Донбасі до входження їхніх батальйонів до складу Збройних Сил.

Як зазначив голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев'янко: "Статус інваліда війни отримають добровольці, які служать у таких формуваннях, як Правий сектор та, наприклад, волонтери, які зазнали травм, стали інвалідами внаслідок АТО", - повідомив на брифінгу посадовець.

Цивільним особам відтепер надаватиметься лише статус учасника війни.

Документ було розроблено та підготовлено за безпосередньої участі Юридичного департаменту та Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України.

За матеріалами Міністерства оборони України


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp