Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські лісники: ті, хто поширюють інформацію про буцімто "корупційні схеми" в галузі, насправді хочуть їх повернути

4 липня 2015 р., 12:23

Керівництво лісового госпоодарства стурбоване

Про це йдеться на сторінці у "Фейсбуці" Закарпатської облради:

"Останні кілька тижнів мережею ширяться повідомлення про нібито "корупційні схеми" управління лісового господарства Закарпаття зі збуту деревинної сировини. Це питання стурбувало керівництво управління обласного держлісгоспу, позаяк його робота прозора та відкрита для людей. Тому крім основних питань про це говорили і на колегії лісників, яка відбулася 3 липня у Хусті.
Зокрема, начальник управління лісового господарства області Михайло Липчей запевнив, що чутки не мають під собою правдивої основи і базуються виключно на вигадках.


- Хочу запевнити всіх, зокрема правоохоронців, що ніякого стороннього продажу лісу і прибутку з цього наше управління не має, - каже він. – Навпаки переконливо прошу правоохоронні органи з’ясувати, хто є автором таких чуток і з якою метою їх поширюють. Не хочеться, аби людей, які чесно і сумлінно працюють, обливали брудом. Адже завдяки їм за півроку нашим управлінням реалізовано продукції на 280 млн.грн., близько 100 млн.грн. сплачено податку. І все це офіційно і задокументовано. Тим більше, практично у кожному квар тіла проводяться аукціонні торги, де кожен кубометр відкрито і чесно продається.
Михайло Степанович зазначає: "Всі наші підприємства працюють прибутково і стабільно. Вони мають на рахунку близько 22 млн. грн. Конфліктів ми не маємо ні з ким. Тому дуже хочу, щоб відповідні служби з’ясували ці нюанси, щоб не паплюжити лісову галузь Закарпаття, яка споконвіків працювала добре".


Також керівник управління не відкидає, що в цьому "обливанні брудом" варто вбачати політичне підґрунтя. "Адже дійсно наближаються місцеві вибори. Тому конкуренти і шукають на нас якісь безглузді компромати. Зокрема, на тих керівників, які дійсно працюють і тримають галузь у належному стані".

Свій коментар щодо ситуації з чутками дав і директор державного підприємства «Міжгірське лісове господарство» Іван Барна:
- Ці чутки поширюють люди, які зацікавлені у зміні керівництва. Як керівників державних підприємств, так і обласного управління. Щодо масової вирубок лісів, то це не правда, бо на Закарпатті у межах об’єму виділеного лісосічного фонду ми навіть не вповні виконуємо нормативи – обсяг дозволених рубок. Щодо санітарних рубок, то ні для кого не секрет, що йде масове висихання похідних ялинників. А корупційні схеми, які існували за попередньої влади, зараз повністю відсутні. Ніхто нічого від нас ніколи не вимагав. Це запевняю на всі 100 відсотків. Не виключено, що хтось може незаконно вирубувати ліс, а потім, представляючись працівниками лісгоспу, його продавати. Але те, що на території нашого району незаконних рубок немає - підтвердив аудит, проведений державним агентством лісових ресурсів у кількості 8 осіб протягом 21 дня. Ці люди не виявили жодного кубометра самовільної рубки на території Міжгірського держлісгоспу.

Думка ж директора Мокрянського держлісгоспу Володимира Куцина така:
- Гадаю, ці чутки на руку тим людям, які сьогодні рвуться до влади. Ми ліс продаємо лише на аукціонах, які походять відкрито і прозоро – це принципово. Тому і мови не може бути про якісь корупційні схеми. Це спровокувала і розпустила людина, яка колись мала пряме відношення до управління лісового господарства. Можливо, це бажання повернути собі посаду таким чином. Тому поширює неправдиві чутки. Тобто, насправді мова аж ніяк не про "викривання схем", а швидше – про бажання їх повернути.


Також керівники лісової галузі не виключають, що стосовно поширення неправдивої інформації про нібито наявність корупційних схем подаватимуть у суд - повідомили в Управлінні лісового і мисливського господарства області."


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp