Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатцям буде спекотно

17 липня 2015 р., 15:50

Рятувальники попереджають краян про спеку

На вихідних закарпатські синоптики прогнозують значне підвищення температури повітря. За інформацією обласного центру з гідрометеорології, протягом 18-19 липня на рівнинній частині території Закарпаття й по м. Ужгород очікується сильна спека – 35-37°С. У зв’язку з цим рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил протипожежної безпеки та відпочинку на природі.

Так, якщо ви вирішили використати вихідні для облаштування своєї присадибної ділянки, не забувайте про заборону спалювання сухої рослинності. У жодному разі не паліть скошену траву, чагарники чи сміття, а також не дозволяйте робити цього дітлахам. Адже полум’я з сухотрав’я може перекинутися на житлові будинки та інші споруди, завдавши значних матеріальних збитків. Разом із тим, такі пожежі завдають непоправної шкоди довкіллю, знищуючи родючий шар ґрунту. Страждають у подібних ситуаціях і люди, змушені вдихати токсичний дим, що містить сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів.

Не забувайте, що у літній пожежонебезпечний період діють особливі правила поведінки в лісових масивах. По мірі можливості намагайтесь утриматися від відпочинку в лісопарковій зоні. При оголошенні 5-го класу пожежної небезпеки заборонено відвідувати хвойні насадження. Якщо ви все-таки зібралися на прогулянку до лісу, не заїжджайте туди на транспортних засобах і не залишайте будь-де просочене бензином або іншими горючими речовинами ганчір’я. Не розпалюйте в лісі багаття, адже це може призвести до масштабної пожежі. Не створюйте в лісовому масиві смітники, а також не паліть цигарки й не кидайте на землю недопалки. Крім цього, законодавство забороняє використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів, і застосовувати в лісі піротехніку та інші вибухові речовини.

Якщо у спеку ви захочете відпочити на річці чи озері, пам’ятайте про основні правила безпечного відпочинку на водних об’єктах. Обирайте для купання лише спеціально відведені та обладнані для цього місця, а не стихійні пляжі. Купайтеся у світлу частину доби, однак не під час обідньої спеки. Не заходьте у воду одразу після прийому їжі та в нетверезому стані, а також не залишайтеся у воді надовго (купатися слід не більше 15-20 хвилин). А головне – не купайтеся наодинці й не запливайте на обмежувальні знаки. І в жодному разі не залишайте дітей біля водойм без нагляду батьків.

Дотримуватися всіх вищенаведених рекомендацій нескладно, однак це стане гарантією вашого безпечного і приємного відпочинку та допоможе уникнути трагедії!

У ДСНС України у Закарпатській області






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp