Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За проїзд у маршрутках ужгородці можуть платити дорожче вже цього тижня

27 липня 2015 р., 14:00

Це питання у виконкомі розглядатимуть вже у середу, 29 липня.

Подорожчання проїзду в автобусах Ужгорода, такий проект рішення члени міськвиконкому розглянуть цієї середи, 29 липня.

Згідно з документом, вартість проїзду планують встановити 4 грн. Рішення набуває чинності з дня його опублікування – тобто, у суботу, 1 серпня. Саме тоді виходить муніципальна газета "Ужгород", у якій і буде оприлюднено нормативно-правовий акт.

Нагадаємо, громадські активісти оскаржують в Ужгородському міськрайонному суді рішення щодо подорожчання проїзду до 3 грн, яке було прийнято попереднім складом міськвиконкому, де керував секретар ради Віктор Щадей.

Свого часу Ужгородський міськрайонний суд навіть ухвалив заборону на нове підвищення вартості проїзду. Однак, як стало відомо, приблизно півтори місяці тому у Львівському апеляційному адміністративному суді такий вердикт ужгородської Феміди скасовано.

"Рішення апеляційної інстанції у даному випадку є остаточним, – каже громадський активіст, правозахисникВіталій Грегор. – Але я вважаю, що таке рішення є передчасним. Розгляд справи по суті триває. У разі наявності інших підстав, можна звернутися до суду повторно з клопотанням про забезпечення позову. Оскільки цієї середи заплановано новий проект рішення щодо ціни, то нові підстави для оскарження такого рішення є. Наприклад, щодо нового тарифу вказані розрахунки пасажиропотоків, які не були оприлюднені для громадськості, вони не є у публічному доступі. Ці ж показники стосуються лише трьох перевізників, а в нас їх більше. Я сьогодні подав звернення до голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, аби він рекомендував виконавчому комітету зняти це питання з розгляду до моменту проведення нового конкурсу на визначення перевізників".

Як відомо, на Закарпатті ціна на проїзд у 4 грн діє у Мукачеві. Там виконком прийняв рішення про таку ціну ще весною.

"Про Захід"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp