Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Погорелов - про підвищення тарифів на проїзд у маршрутках

2 квітня 2015 р., 13:20

Очільник міста ставиться до цього скептичноо.

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов прокоментував рішення міськрайонного суда призупинити процес підняття тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті.

Відповідаючи на питання про реакцію міської ради на рішення суду, голова Ужгородської міської ради Віктор Погорєлов зазначив:

«Поки що ми не визначилися. У нас є 5 діб на якісь дії. Поки що ми не радилися з цього приводу. Але ми мудро вирішимо питання про підняття тарифів. Я думаю, що ми будемо вирішувати його з громадою разом і приймемо нормальне рішення».

Погорєлов зауважив, що сам поки не читав звернення до суду, котре стало приводом для призупинки процесу по підняттю цін на проїзд:

«Тільки сьогодні я побачив ці документи. Я не читав самого звернення до суду. Бо це не в моїй компетенції, для цього є юристи. Але я вважаю, що він (Віталій Грегор – ред.) мав право на якісь свої дії. Він ніби то написав, що якісь його конституційні права порушені».

Загалом, за словами Погорєлова, до питання підняття ціни на проїзд у міських маршрутках він ставиться скептично:

«Я не хотів би розглядати його на виконкомі, тому що це питання соціальне. Але закон передбачає, щоб це рішення приймав виконком. Але ви розумієте, що це вісім чи сім чоловік будуть висловлювати думку громадян. Тому затвердження рішення виконкому я все одно винесу на розгляд депутатів. Можливо, є якісь інші бачення ціни. Я, наприклад, вважаю, що коли мене не було, Щадей на виконкомі прийняв неправильне рішення про збільшення ціни із 2,50 до 3 гривень».

При цьому міського голову вкрай не задовольняє нинішній стан міських автобусів:

«Я б узагалі не розглядав це підняття цін, поки не вирішиться питання з цими перевізниками і їхніми маршрутками. Ці маршрути, які розроблені 20 років тому, не відповідають взагалі ціновій політиці. І підняття цін може розглядатися тільки тоді, коли будуть встановлені GPS, коли будуть відповідні автобуси, коли викинуть всі ті із дирявими підлогами і дерев’яними сидіннями», - заявив Погорєлов.

Згадав мер і про проблемне питання встановлення у маршрутках GPS-навігаторів. Зокрема, прокоментував появу на нещодавніх громадських слуханнях представників житомирської приватної компанії, котра займається обладнанням міських маршруток подібними системами:

«Вони пропонують себе, але ще десь півроку тому я заявив, що встановити на кожен автобус GPS повинні самі перевізники за власний рахунок. Чого ми маємо запускати чужу систему? Що, власник автобуса не може встановити собі GPS? А тут нема людей, котрі будуть контролювати це питання? Зацікавлені самі перевізники в тому, щоб вони відслідковували і бачили, чи 100 автобусів їхніх їздять, як це передбачено, чи 30. Тому вони повинні самі встановити на свої автобуси GPS, закупити автобуси, які будуть приймати участь у майбутніх конкурсах, низькопрофільні автобуси, щоб туди могли спокійно зайти бабуся і дідусь, заїхати інваліди. За цей напрямок я призначив відповідати Шафаря. Якщо він цього не зробить, то взагалі буде розглядатись питання правильно він діє чи ні. Але я дуже серйозно стурбований і злий на цей напрямок», - підсумував мер.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp