Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські лікарі борються з рішенням Погорелова

15 грудня 2014 р., 09:41

Медики з питанням, щодо скорочення 30 ліжок у медзакладі, звернулися у прокуратуру

Профспілковий комітет медичних працівників УЦМКЛ підготував звернення до прокуратури міста з проханням скасувати незаконне рішення, ініційоване та підписане мером Ужгорода Віктором Погореловим. Рішення передбачає скорочення 30 ліжок у кількох відділеннях міської лікарні - 15 - терапевтичного, 10 - хірургічного, 5 – з травматологічного, аби створити ще одне – онкологічне. Збори медпрацівників відбулися 12 грудня, нововведення в лікарні мають запровадити вже  сьогодні, 15 грудня.

Лікарі кажуть, що рішення, по-перше, незаконне. Адже підписувати такі документи та ініціювати реформування, не компетенція мера, повинен бути наказ міського відділу охорони здоров’я. По-друге, з 23.02.2014 року в Україні введено мораторій на реорганізацію медичних закладів. І по суті, відділення, яке планується створити і на яке виділятимуть з міського бюджету кошти, дублюватиме функції обласного онкодиспансера, де лікуються ужгородці. Крім того, у приміщенні міської лікарні на нижньому поверсі вже діє онкологічний центр, щоправда приватний, приміщення для якого здано в оренду на 25 років засимволічною вартістю 1 грн. за рік.

На профспілкових зборах був присутнім і юрист облпрофспілки працівників охорони здоров"я. Було вирішено звернутись з відкритим листом до міської, обласної прокуратури, міськвідділу охорони здоров"я, облуправління охорони здоров"я. Також готується відкритий лист Міністру охорони здоров"я.

Як розповіли журналістам медики, забрати з кількох відділень ліжкомісця мер В.Погорелов планував ще рік тому,але потім ситуація владналася, через Євромайдан, який мера зняв. Але оскільки Погорелов повернувся, повернулися і його плани. Минулого року, у жовтні, вже одне відділення постраждало від реформувань міської влади. Дитячу хірургію позбавили приміщення, тепер хворим дітям виділено дві палати у дорослій хірургії (за рік тут пролікували 900 дітей) і годують обіцянками про нормальні для роботи та маленьких пацієнтів умови.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp