Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Причина стрілянини у Мукачеві - не лише контрабанда - ТСК

6 серпня 2015 р., 16:13

Таку інформацію надав один з членів ТСК Валерій Пацкан

У конфлікті, що стався в Мукачеві в липні за участю бійців "Правого сектора", була ще одна сторона і є версія, що не лише контрабанда спричинила стрілянину.

Про це повідомив член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради Валерій Пацкан, слова якого наводить прес-служба партії "Блок Петра Порошенка – Солідарність".

"В ході роботи тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області з’явилися нові факти", - сказав він.

"На 18-20 серпня представники ТСК запланували нове відрядження на Закарпаття для дослідження цих фактів та з’ясування деяких технічних обставин. Це, зокрема, стосується розбіжностей між інформацією прокуратури, СБУ та міліції Закарпатської області", - повідомив Пацкан.

"Ми хочемо для себе з’ясувати всі обставини, щоб дати подіям 11 липня в Мукачево політико-правову оцінку", - пояснив член парламентської ТСК.

За словами депутата, ТСК вже відомо, що всі силові структури області заздалегідь знали про зустріч 11 липня представників "Правого сектора" з представниками народного депутата Михайла Ланьо.

"Зараз ми хочемо зрозуміти, чому не була попереджена ця зустріч і чи є причиною конфлікту саме контрабанда. На нашу думку, в конфлікті з’являється ще одна сторона, і контрабанда – не основна причина конфлікту. Так, дійсно, переділ контролю над окремими ділянками кордону відбувався, але це не головне", - заявив Пацкан.

На початку вересня звіт про розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області буде представлений у Верховній Раді.

Як відомо, 11 липня у місті Мукачеве Закарпатської області 20 озброєних осіб у камуфляжній формі з написами "Правий сектор"влаштували стрілянину у кафе, а коли втрутилися правоохоронці – відкрили вогонь і по них. У результаті стрілянини загинули 4 особи, ще декількох було поранено.

За фактом стрілянини у Мукачевому відкрито 7 кримінальних проваджень.

Озвучувалася версія про те, що між бійцями ПС та оточенням депутата Верховної Ради від "Волі народу" Михайла Ланьо стався конфлікт через спроби перерозподілу контрабандних потоків, зокрема – контрабанди сигарет.

Геннадій Москаль, який після цього конфлікту очолив ОДА Закарпаття, 5 серпня повідомив, що 9 бійців "Правого сектора" досі переховуються: "У цій стрільбі брало участь, за моїми даними, 14 осіб, 1 убитий, 2 здалися, 2 поранені, а інші знаходяться зі зброєю невідомо де...".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp