Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Писанку, присвячену героям Небесної сотні, планують встановити в Ужгородському греко-католицькому соборі (ВІДЕО)

17 квітня 2014 р., 16:30

Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо створив унікальну Великодню писанку.

Її вага 30 кілограмів, а висота - майже метр, начиння - чорний шоколад, але унікальність витвору не в тому. Це велетенське шоколадне яйце присвячене пам'яті героям Небесної сотні. Замість візерунків воно оздоблене арматурою та балками з шоколаду. Їстівне "залізяччя" символізує барикади Майдану, на яких загинули герої Небесної сотні. Їхня остання барикада прикрашена трьома червонити квітками (антуріумами). На шоколадній шкаралупі вирізано хреста, а всередині яйця - символічний вогонь. Майстер зізнається: ідея вшанувати Героїв, у такий незвичний спосіб, з'явилася після відвідин «закривавленого» Майдану.

Зараз "гірка писанка" зберігається у майстерні Валентина, але кондитер хоче встановити її в якомусь із закарпатських храмів, щоб її змогло побачити якомога більше людей. 

"Я думаю, це потрібно поставити десь, де багато людей, які подивляться, на це і трішки задумаються, поставлять свічку. Можливо, встановимо в Ужгородському греко-католицькому соборі", - каже Валентин Штефаньо і додає, що категорично проти того, аби цю роботу виставляти в ОДА. Пояснює - чиновники недостойні цього, нехай спершу доведуть, що вони політики, а не політикани.

Відео Євгена Суханова.


Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp