Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Комітет ВРУ терміно розгляне питання щодо поліемиліту у Закарпатті

2 вересня 2015 р., 14:54

Про це повідомила народний депутат Ольга Богомолець.

"В Україні виявлено два випадки поліомієліту. Випадки зафіксовані на південному заході країни.
Всесвітня організація охорони здоров’я оцінює цю подію як еквівалент спалаху поліомієліту. Боротьба з цією хворобою відноситься до сфери дії Міжнародних медико-санітарних правил.

ВООЗ зобов'язана проінформувати світову спільноту про спалах поліомієліту та вимагає прийняття Міністерством охорони здоров'я і всіма відповідними державними службами швидких і рішучих заходів у масштабах всієї країни.

Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я сьогодні оперативно розгляне гостре питання - шляхи реагування на спалах поліомієліту.

Дана критична ситуація безпосередньо пов'язана з хронічним невиконанням МОЗ програм із забезпечення вакцинами, а також із розповсюдженою практикою відмови від щеплень та всіляким заохоченням цієї відмови у засобах масової інформації без консультацій з лікарями-епідеміологами. ЗМІ регулярно лякають людей ускладненнями від щеплень - не розуміючи, до яких трагічних і реальних наслідків призводить відсутність вакцин і страх батьків перед вакцинацією".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp