Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про контроль за оподаткуванням реалізації підакцизних товарів на Хустщині

15 вересня 2015 р., 18:29

Згідно Закону України № 71-VIII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи”.

У  2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України.

Зазначене обмеження не поширюється, тобто органи ДФС мають право проводити перевірки суб’єктів господарювання, що 1) ввозять на митну територію України підакцизні товари; 2) та/або виробляють підакцизні товари; 3) та/або реалізують підакцизні товари.

З початку 2015 року Хустською ОДПІ було камерально перевірено 2121 податкову декларацію акцизного податку і застосовано до платників 4 тис. грн. штрафних санкцій за порушення податкового законодавства.

Протягом січня-серпня 2015 року в м. Хуст та Хустському районі сплачено 18,7 млн. грн. акцизного податку. Зокрема, у серпні суб’єкти господарювання перерахували до державної скарбниці 3,3 млн. грн. За цей місяць свої податкові зобов’язання від роздрібної торгівлі підакцизними товарами по регіону задекларували 36 юридичних осіб та 267 фізичних осіб-підприємців.

Слід наголосити, що платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізовують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування, наступні підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, товари, зазначені у п.п. 215.3.4 п. 215.3 ст. 215 Податкового кодексу України, зокрема нафтопродукти, скраплений газ тощо.

Фахівці Хустської ОДПІ акцентують, що платники податків, котрі мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право реалізації підакцизної продукції, зобов’язані за кожний звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили вони господарську діяльність у звітному періоді.

За матеріалами Хустської ОДПІ








Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp