Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві прокуратура стала на захист сироти

24 вересня 2015 р., 16:54

Суд підтримав

Мукачівським міськрайонним судом в повному обсязі задоволено позов прокуратури міста про захист майнових прав дитини-сироти, яка залишилася без батьківського піклування та визнано за нею право власності в порядку спадкування на ¼ частину квартири, в якій вона проживала із старшою сестрою та бабусею.

Як повідомив прокурор міста Мукачева Віктор Данканич, підставою для представництва інтересів неповнолітньої стало те, що остання не могла самостійно оформити спадщину за померлою бабусею, оскільки її біологічна мати, яка наразі позбавлена батьківських прав та проживає за межами України є спадкоємцем першої черги, однак відмову від прийняття спадщини не надала.

Крім того, юридична необізнаність та складне матеріальне становище дитини ускладнило б збір усіх необхідних документів для оформлення частини спадкового майна, у зв’язку з чим існувала загроза порушення майнових прав неповнолітньої.Відтак, завдяки вжитим прокуратурою заходам за неповнолітньою визнано право власності на належне їй спадкове майно.


Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp