Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівський водоканал заборгував 18 мільйонів за електроенергію

24 вересня 2015 р., 19:48

Борг ужгородського водоканалу в 9 разів менший

Питання розрахунків в області за спожиту електроенергію та природний газ за 8 місяців 2015 року розглядалося на засіданні обласної комісії під головуванням заступника голови Закарпатської ОДА Михайла Рівіса.

Про це повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Зазначалося, що за вказаний період рівень оплати за спожиту електроенергію становить 100,0%. Зокрема, населення розрахувалося на 99,7%, установи місцевого бюджету – 99,7%, підприємства житлово-комунального господарства – 90,0%, промисловість – 102,2 %.

Як поінформував в.о.директора департаменту ЖКГ, будівництва та інфрастурктури ОДА Едуард Маляр, станом на 1 вересня п.р. найбільшими боржниками за спожиту електроенергію є підприємства житлово-комунального господарства області. Відтак, сума боргу становить 21,6 млн.грн, у тому числі борг водопостачальних підприємств сягає 21,5 млн.грн.

Найбільшим аутсайдером серед водопостачальних підприємств краю є Мукачівський МКП «Мукачівводоканал». Його борг становить 18 млн.грн.

Значні суми боргу у водоканалів міст Ужгород (2 млн.грн.), Хуст (майже півмільйона грн..), а також Берегово, Тячів, смт В.Березний і Солотвино. Водоканалами міст Ужгород, Мукачево, Хуст споживання енергоресурсів складає 85,6% від загального обсягу використаної електроенергії водопостачальними підприємствами області, що впливає на рівень розрахунків за енергоносії по галузі.

Також зазначалося, що цьогоріч за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання і водовідведення проведено розрахунки з погашення заборгованості за спожиту електроенергію у сумі 4 млн.грн.

Крім того, на засіданні комісії розглянуто питання розрахунків за газопостачання. За січень-серпень рівень оплати за спожите блакитне паливо за договорами за ПАТ «Закарпатаз» становить 91,5%. Зокрема: населенням – 90,6%, установами державного бюджету – 88,9%, обласного бюджету – 99,5%, місцевих бюджетів – 98,5%. Підприємствами ТКЕ забезпечено стовідсоткову оплату за спожитий природний газ.

За результатами наради Михайло Рівіс доручив керівництву структурних підрозділів ОДА забезпечити стовідсоткові розрахунки за спожиті енергоносії та вжити всіх можливих заходів щодо погашення заборгованості за спожиті енергоносії попередніх періодів. А також – у найкоротші терміни укласти договори між установами бюджетної сфери з визначеним гарантованим постачальником природного газу на постачання блакитного палива для своєчасного початку опалювального сезону.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp