Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Готівкові розрахунки за оренду нерухомого майна: чи застосовувати РРО?

12 жовтня 2015 р., 12:51

Відділ комуніакацій Головного управління ДФС у Закарпатській області інформує

Закон України від 6 липня 1995 року N 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» визначає правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, дія якого поширюється на всіх суб'єктів господарювання та їх господарські одиниці, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Згідно з п.1 ст. 3 Закону № 265 при готівкових розрахунках за послуги з надання в оренду нерухомого майна, при оплаті комунальних послуг за договором оренди суб'єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО.

Така вимога не поширюється на підприємців-платників єдиного податку третьої групи з обсягом доходу протягом календарного року менше 1 млн. грн.

Якщо ж суб'єкт господарювання не бажає застосовувати РРО, тоді розрахунки з ним за оренду треба вести виключно через банківські установи. І саме – орендарі перераховувати гроші на його розрахунковий рахунок.

Детальна інформація викладена у листі ДФС України від 10.07.2015 № 14505/6/99-99-22-07-03-15 «Щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій».



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp