Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська митниця почала оформлення вантажів із обробленою деревиною, черг із фурами більше немає

17 жовтня 2015 р., 14:02

Учора Закарпатська митниця відновила митне оформлення пиломатеріалів (обробленої деревини) по сертифікатах, виданих до 10 жовтня 2015 року.

-- Протягом п’ятниці було оформлено 19 фур, зараз у роботі ще 14 вантажівок, -- повідомляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. -- Зранку оформлення йде в, так би мовити, неінтенсивному режимі. Це пов’язано з обмеженнями руху великовагового транспорту у вихідні дні по території країн Євросоюзу. Однак черг на наших пропускних пунктах та внутрішніх митницях уже немає.
Нагадаємо, що через неузгодженість дій центральних структур Закарпатська митниця почала відмовляти у митному оформленні пиломатеріалів по сертифікатах, виданих до 10 жовтня 2015 року. Що призвело до утворення черг із завантаженим деревиною транспортом, зриву зовнішньоекономічних контрактів і акцій протестів підприємців. 

Щоб вирішити проблему, Г.Москаль був відкликаний із відпустки, відбув у термінове відрядження до Києва і провів переговори з урядовцями. У результаті Кабінет Міністрів України прийняв учора спеціальну постанову «Деякі питання щодо видачі сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених із них пиломатеріалів», завдяки якій проблему з митним оформленням обробленої деревини вдалося повністю вирішити.

Повідомили у прес-центрі Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp