Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З початку року за позовами прокурорів Закарпаття поновлено права понад 200 дітей

21 жовтня 2015 р., 16:21

Дбають про законність у житті.

За позовами прокурорів Закарпатської області впродовж поточного року цивільно-правовими засобами поновлено права 219 дітей.

Так, органами прокуратури області в сфері охорони дитинства до суду пред`явлено 90 позовів на загальну суму 3,5 млн грн. На сьогодні судами регіону вже задоволено 56 позовів на загальну суму 2,7 млн грн, ще 11 – закрито у зв’язку з добровільним виконанням позовних вимог.Активною є позиція ювенальних прокурорів, які виступають процесуальними керівниками у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх.Зокрема, в рамках кримінальних проваджень пред’явлено 10 позовів на 214 тис грн, з яких: 3 на загальну суму 110 тис грн задоволено судами, ще 3 добровільно виконані відповідачами.До прикладу, здійснюючи процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій постраждав неповнолітній, ювенальним прокурором Рахівського району заявлено позов про стягнення із обвинуваченого вартості витрат на лікування дитини в обласній лікарні на суму 5 тис грн. Позов розглядається районним судом.

Крім того, під час здійснення своїх повноважень у сфері охорони дитинства ювенальними прокурорами велика увага приділяється захисту майнових прав дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування та дотриманню прав дітей, які вступили в конфлікт з законом.Особливу уваги протягом поточного року приділено відстоюванню інтересів держави у сфері охорони дитинства. Зокрема, захисту майна шкіл, садочків та закладів оздоровлення дітейТакож за позовами прокурорів у судовому порядку скасовані рішення 19 місцевих рад щодо організації харчування дітей у навчальних закладах, які всупереч вимог закону позбавляли права безкоштовного харчування дітей із малозабезпечених сімей.З початку року за участі прокурорів судами винесено 203 рішення.

Відділ організації прийому громадян,розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістюпрокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp