Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У «Говерли» може з’явитися новий власник?

27 жовтня 2015 р., 19:02

А з ним команда змінить Ужгород на Львів…

Нещодавно інтернеті з’явилася інформація про можливу зміну власника ужгородської «Говерли». Йдеться про те, що клуб має намір купити одна з німецьких компаній, яка планує збудувати на території Львівщини завод. Паралельно західноєвропейський холдинг прагне розвивати й соціальний напрям і зупинився на футболі, зокрема на команді, яка виступає у вітчизняній прем’єр-лізі.

Перемовини з власником львівських «Карпат» через завищену вартість клубу успіхом не увінчалися, тож свої погляди німецькі менеджери повернули в бік «Говерли», з керівництвом якої тривають перемовини. Подейкують, що власник Нестор Шуфрич від її продажу може виручити від 7 до 10 мільйонів американських доларів. Але є певні труднощі через величезну заборгованість клубу перед колишніми його гравцями, яка коливається в межах трьох мільйонів доларів. Якщо ж сторони дійдуть згоди, то до кінця поточного року угода продажу-купівлі клубу буде оформлена, й весняну частину чемпіонату закарпатська команда розпочне з іншим спонсором. Правда, однією з умов інвестора є вимога, що «Говерла» повинна буде переїхати до Львова, а головним тренером стане Олег Лужний.

Цю новину останній одразу ж спростував: «Це нісенітниця. Зараз перебуваю у Львові, чекаю пропозицій від клубів. Але поки їх немає», – зазначив О. Лужний.
Зреагував і віце-президент «Говерли» Олександр Шуфрич: «У цьому процесі, якщо він і має місце, я участі не беру. Як і в гендиректора нашого клубу, так і в мене ця новина викликала посмішку».

У свою чергу генеральний директор Іван Шіц у коментарі «НЗ» повідомив, що йому про можливий продаж команди нічого не відомо, але натякнув, мовляв, диму без вогню не буває. Що ж, цілком ймовірно, що Шуфрич-старший, розуміючи безвихідь ситуації з мільйонними боргами, адже в «Говерлі» тренерський штаб та працівники не отримують зарплатні вже більше, ніж півтора року, зважується на такий крок. І справді, це змогло би врятувати команду від банкрутства й зберегти її участь у чемпіонаті.

Відомо, що учасники прем’єр-ліги підписали меморандум про ліквідацію всіх заборгованостей як перед футбольними інстанціями, так і перед своїми гравцями та працівниками до 31 грудня 2015 року. Залишилося до цієї дати два місяці. Цікаво, як поступить дирекція прем’єр-ліги та Федерація футболу України, якщо кілька учасників чемпіонату не виконають зобов’язання. Відомо, що зараз найбільші проблеми з фінансовими зобов’язаннями мають ужгородська «Говерла», харківський «Металіст», запорізький «Металург», досі діє заборона на трансфери в львівських «Карпат». Подібні санкції на рік накладено і на «Говерлу». Прихід нового спонсора може стати рятівною паличкою для закарпатського клубу, який наразі перетворився в своєрідний «дитсадок» чи точніше «футсадок» для виховання орендованої «динамівської» молоді.

Семен МИХАЙЛИК

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp