Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорщина профінансує ремонт 140 кілометрів доріг на Закарпатті

28 квітня 2014 р., 08:11

Валерій Лунченко провів ці дні в угорській Ніредьгазі, де взяв участь у прес-конференції разом з місцевим представником уряду Угорщини Дьозо Віннаі та головою загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскаром Шестаком.


Мова йшла про спільні прикордонні проекти, зокрема про покращення інфраструктури та дороги.

Лунченко зокрема повідомив про те, що уряд Угорщини погодився надати фінансову допомогу через угорську філію "Ексімбанку" на будівництво 140 кілометрів доріг на Закарпатті, а також на добудову об'їзної дороги навколо Берегова у напрямку Мукачева.

Справа у тім, що цього року завершується будівництво європейської швидкісної магістралі М-3 (Венеція-Трєст-Любляна-Будапешт), яка впритул вже підійшла до міста Вашарошнамень. За планами вона має продовжитися до Львова та Києва. А тому її ділянка на Закарпатті має дуже важливе значення для подальшого втілення міжнародного проекту.

Україна обіцяє розпочати роботи вже восени. Для цього Угорщина надає кредит на суму 45 млн. евро (13,9 млрд. форинтов).

"Губернатор" Закарпаття також подякував представникам Угорщини за те, що вона є одним з головних лобістів євроінтеграції України. А також за те, що перша реальна допомога у "газовому питанні" також надійшла з Угорщини. Відповідна угода з Угорщиною, Словаччиною та Польшею дасть можливість на 60 відсотків знизити залежність України від російського газу, який нині на 80 доларів дорожчий (за кубометр), ніж європейський.

Дьозо Віннаі розповів також про подальші плани щодо співробітництва між прикордонними регіонами у галузі культури, туризму, а також боротьби з паводками. "Округ Саболч-Сатмар-Берег Округ зацікавлений у добросусідських стосунках з Україною та у зміцненні її стосунків з ЄС", - додав представник уряду Угорщини.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp