Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Углянська школа змінюється на очах (Фото)

3 листопада 2015 р., 18:35

У доброго господаря завжди усе до ладу

Зовсім нещодавно в Углянській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася зміна керівництва, що стало поштовхом до належної роботи навчально-виховного процесу. Досі школа фактично перебувала в занедбаному стані і не була підготовлена до початку нового навчального року. Буквально за вересень-жовтень новопризначеній в.о. директора Марії Іванівні Рошко вдалося зробити чимало. Новий керівник, згуртувавши педагогічний колектив та батьківський комітет, взялася до роботи з покращення навчально-виховного процесу, матеріально-технічного забезпечення та якості освіти.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Тячівської райдержадміністрації.

Насамперед організовано підвіз шкільним автобусом учнів початкових класів до головного корпусу на уроки інформатики та до шкільної їдальні на обіди. А також на навчання учнів, які проживають в Малій Угольці та Груниках. Покращилось харчування учнів початкових класів, які зараз отримують на обід гарячі страви, салати зі свіжих овочів, десерти тощо.

Раніше шкільна бібліотека знаходилася в початковій школі. Зараз її перенесено до головного корпусу, щоб всі та вчителі та учні мали змогу користуватися необхідною методичною та додатковою літературою. А також ноутбуком з доступом в мережу Інтернет для написання рефератів та виконання інших позаурочних завдань.

{g}

Чимало з боку дирекції школи зроблено і для покращення зовнішнього вигляду навчального закладу. Так, впорядковано подвір'я, де облаштовано доріжки, оновлено майданчики і покрашено класні приміщення, коридори тощо. У третьому класі замінено підлогу та двері, які вже мали дуже негарний вигляд. Окрім цього, що не менш важливо, замість уже недіючих вбиралень встановлено нові.

Важливим етапом у напрямку патріотичного виховання підростаючого покоління стало відновлення шкільного тиру, який вже готували до списання. Однак завдяки ініціативі та ентузіазму в.о. директора Марії Рошко за сприяння вчителя предмету «Захист Вітчизни» Володимира Поп, було проведено реконструкцію цього приміщення.

Зокрема, встелено нову підлогу та необхідну плитку, встановлено нові двері, оновлено фасад. До речі, таких спеціальних тирів всього декілька у навчальних закладах району.

Також Володимир Михайлович підготував унаочненя - тематичні стенди з основ цивільного захисту. На даний час тут проводить заняття з учнями старших класів по захисту Вітчизни і вже відбувся відкритий урок, на який були запрошені активіст села, представник громадської організації "Патріот" Іван Країло та голова батьківського комітету Світлана Голубка. Всі учні мали можливість за допомогою інтерактивної дошки переглянути відеофільм про надзвичайні ситуації.

Особливу увагу керівництво школи приділяє відвідуванню занять та дисципліні. Щопонеділка проводиться загальношкільна лінійка, на якій класні керівники звітуються про ситуацію з навчання своїх вихованців. Максимум зусиль для забезпечення належного навчально-виховного процесу докладає заступник директора з виховної роботи Людмила Поп.

Нею, з метою недопущення безпричинних пропусків уроків, проведено чимало засідань з класними керівниками з профілактики правопорушень, профілактичних бесід та інших заходів з учнями та їх батьками.

Оперативно і вчасно проведено підготовку до опалювального сезону. Незрозуміло з яких причин газовий лічильник на період літніх канікул не було надано на перевірку, коректор чомусь був без флешки (де вона поділася ніхто не знає), а газовий котел взагалі виявився недіючим.

Завдяки сприянню з боку районного керівництва вдалося виправити всі ці упущення. І наразі у школі тепло та затишно. А найближчим часом тут планується встановити альтернативне опалення, для чого потрібно відремонтувати котельню тощо.

Що не менш важливо - із зміною керівництва нарешті в Углянській ЗОШ І-ІІІ ст, де були постійні скандали, налагодився позитивний психологічний мікроклімат всередині колективу. На сьогодні навчальний процес добре зорганізований і розприділений за функціональними обов'язками та навантаженням годинами.

Загалом всі ці відчутні позитивні зміни, які відбулися в навчальному закладі буквально за два місяці, стали можливими завдяки згуртованості колективу, батьківського комітету, керівництва школи та району.

Адже чимало сприяли у вирішенні нагальних питань матеріально-технічного забезпечення голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук та начальник відділу освіти РДА Марія Думнич. Вагомою є підтримка благодійника, директора фермерського господарства "Новий рівень-2006", депутата Закарпатської обласної ради Петра Голубки, який завжди допомагає своїй рідній школі.

І звісно, найперша заслуга у позитивних перетвореннях школи її в.о. директора Марії Рошко, яка зуміла доказати стару істину, що у доброго господаря завжди все до ладу.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp