Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За донарахування ЄСВ штрафних санкцій не буде

11 листопада 2015 р., 18:22

Але тільки у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати

Про це наголошують фахівці податкової м.Ужгорода.

 У разі якщо установою з 01.09.2015 р. було здійснено нарахування ЄСВ виходячи з мінімальної зарплати, що становила 1218 грн., то вона повинна здійснити донарахування ЄСВ виходячи з мінзарплати, що з 01.09.2015 р. складає 1378 грн.

Також необхідно провести перерахунок максимальної величини бази нарахування при розрахунку ЄСВ на су¬ми допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, оплати відпускних, період яких більше одного місяця, та в разі, якщо нарахування проводились до 01.09.2015 р.

Отже, за період з 01.09.2015 р. платники повинні здійснити перерахунок нарахованих сум ЄСВ та відобразити їх у звітності з ЄСВ за жовтень - грудень 2015 року.

У разі здійснення перерахунку ЄСВ, пов'язаного із зміною розмірів мінзарплати та максимальної величини, з якої справляється такий внесок, штрафні санкції за донарахування платником своєчасно не нарахованого ЄСВ фіскальним органом не застосовуються

Сектор комунікацій ДПІ у м.Ужгороді ГУ ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp