Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ОСББ - правила оподаткування та отримання статусу неприбутковості

19 листопада 2015 р., 09:50

Актуальна інформація

З 10 квітня 2015 року набрав чинності Закон України від 18.03.15 № 263-УІ1І «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій», яким доповнено перелік неприбуткових організацій об'єднаннями співвлас¬ників багатоквартирного будинку, асоціаціями власників жилих будинків та житлово-будівельних кооперативів.

Тобто скористатися правом для отримання статусу неприбутковості такі організації зможуть, якщо метою їхньої діяльності не буде одержання і розподіл прибутку серед засновників, членів органів управління, інших пов'язаних з ними осіб, а також серед працівників такого об'єднання (пп. 133.1.1 ст. 133 Податкового кодексу).

Якщо державна реєстрація такої неприбуткової організації відбулася після 31.12.14 та до набрання чинності Законом № 263, у разі внесення її до Реєстру неприбут¬кових організацій та установ протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом вона вважається та¬кою, що внесена до Реєстру з дня її державної реєстрації.

Отже, отримати статус неприбуткової організації ОСББ може у разі внесення її контролюючим органом до Реєстру неприбуткових організацій та установ.

Сектор комунікацій ДПІ у м.Ужгороді ГУ ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp