Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мешканці Тячівщини видобували гравій без дозволу

30 квітня 2014 р., 17:14

Корисні копалини мешканці Тячівщини видобували незаконно.

Прокуратурою Тячівського району розпочато три кримінальні провадження за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України). 

Наразі у кримінальних провадженнях проводяться необхідні слідчі дії, одній особі вже повідомлено про підозру, готується оголошення про підозри й іншим винним особам. 

Як повідомили в прокуратурі Тячівського району, передувало прокурорській перевірці з цього приводу повідомлення у ЗМІ, у якому йшлося про незаконний забір піщано-гравійної суміші з русла річки Тересва Тячівського району. 

Відтак, перевіркою було встановлено, що в порушення вимог Кодексу України «Про надра» та Водного кодексу України, без отримання дозвільних документів на території смт. Дубове, сіл Терново та Підплеша Тячівського району, місцеві мешканці займались незаконним видобутком піщано-гравійної сировини за допомогою вантажної в руслі р. Тересва. 

Довідка: ч. 2 ст. 240 КК України - порушення правил охорони або використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення - караються штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp