Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як залучати туристів у село?

6 грудня 2015 р., 19:32

Цьому питаню присвятили цілий семінар.

У селі Яноші Берегівського району управління туризму та курортів облдержадміністрації провело семінар-навчання для власників сільських садиб області та бажаючих займатися цим видом діяльності на території Берегівського, Виноградівського та Мукачівського районів.

А йшлося, звісно, про сільський туризм і те, з чого розпочати та як досягти успіху. Про це учасникам зустрічі розповів Олександр Коваль, старший викладач кафедри туристичної інфраструктури та сервісу УжНУ, засновник туристично-інформаційного центру «Турінформ Закарпаття».

А відкрив її начальник управління туризму та курортів ОДА Денис Ман. З його слів, сільський туризм визначений однією з пріоритетних сфер в області. Аби допомогти власникам садиб бути повноцінними учасниками туристичного ринку, обласна адміністрація й організувала цей семінар. Також незабаром буде презентовано щорічний довідник по сільському туризму «Сільські садиби щиро запрошують», розробка якого нині триває. Посадовець пояснив, що місце цієї зустрічі обрано не випадково — Берегівський район сьогодні є одним із найактивніших районів у цій сфері.

Денис Ман торкнувся і негативних тенденцій у розвитку сільського туризму області. Передусім йдеться про те, що кількість сільських садиб, які готові надавати туристичні послуги, зменшилася. Нині на території області нараховується близько 350 садиб, тоді як у минулому році таких було 400.

На Берегівщині учасникам зустрічі розповіли про розвиток сільського туризму, як планувати діяльність та організовувати ведення сільського зеленого туризму, а також ознайомили з кращими практиками в сільському туризмі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp