Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Петанкісти з різних країн з’їхалися до Ужгорода (ФОТО)

5 травня 2014 р., 10:04

В Ужгороді змагалися петанкісти з різних країн світу.

 

Змагання проходили за трьома видами: 2.04 — тет-а-тет / на виліт 3.04 — дуплети / швейцарка 4.04 — триплети / швейцарка Першого дня "Сакура -2014" зібрала на відкритті 74 учасників тет-а-тет змагань з України, Угорщини, Словаччини, Болгарії, Росії, Чехії, Морокко, Франції, Голландії, Латвії, Литви тощо. Зустрілися і три президенти трьох Петанк Федерацій: Президент Української Федерації петанку - Петер Гойс, Міжнародної Федерації Fipjp Pétanque Fédération - Клод Азема та Російської Федерації петанку Євгеній Осокін. 



"І нам точно нічого ділити ! Ми дружні", - зазначив останній . Завітав цими днями до Ужгорода і легендарний Чемпіон Франції та Світу Cristian Fazzino. Це як Третьяк в хокеї або Бубка. Другого дня на алеї Боздошського парку зібралися 45 дуплетів із 12 країн. Третього дня відбулося закриття турніру. Всі призи у всіх змаганнях вибороли французи. 

Довідка: Петанк (з фр. Pétanque) є одним з різновидів боулзу, метою якого є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев'яної кулі (cochonnet, piglet, bouchon, le petit - поросятко, паця, джек, бушон, корок, малесенький). У грі, як правило, грають на жорсткому ґрунті або гравії, але можна також грати на траві, піску та інш. Гра подібна до бочче і боулз.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp