Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скільки грошей закарпатцям доведеться витратити, аби різдвяний стіл був по-справжньому святковим?

5 січня 2016 р., 19:32

І аби там було 12 страв.

З давніх-давен у християнських сім’ях повелась традиція приготування у переддень Різдва 12 страв, які символізують 12 апостолів.


Уже зовсім трохи залишилось до найголовнішого свята ужгородських вірників східного обряду – Різдва Христового. З давніх-давен у християнських сім’ях повелась традиція приготування у переддень Різдва 12 страв, які символізують 12 апостолів.

З цієї нагоди сайт 0312.ua підрахував приблизну вартість різдвяного меню. До уваги взяті ціни на кожен окремий інгредієнт. Перелік страв, можливо, не на 100% співпадатиме із Вашим, однак щось корисне у цьому списку може взяти для себе кожен.

Кутя:

- 2 склянки пшениці

- 1 склянка маку

- 1 склянка горіхів

- 50 г родзинок

- 100 г меду

- 50 г чорного шоколаду

= 135.20 грн.

Узвар:

- 200 г сушених груш

- 200 г сушених яблук

- 100 г сушених слив

- 100 г сушених вишень

- 200 г меду

- 100 г ізюму

- 4 л води

= 40.00 грн.

Риба смажена

- Риба – 1 кг (хек)

- 100 г борошна

- 100 мл олії

= 68.66 грн.

Пісний борщ з грибами

- Свіжі шампіньйони (400 г)

- 2 буряки

- Цибулина

- Морквина

- 1 кг картоплі

- 100 г олії

- 2/3 склянки квашеної капусти

- 2 шт. часнику

- 150 г капусти

- Лавровий лист

= 61.00 грн.

Тушкована капуста з грибами

- 400 г шампіньйонів

- 100 г олії

- 2 цибулини

- Томатна паста

- 1 кг свіжої капусти

- Оцет (на смак)

- 50 г цукру

- 150 г муки

- Лавровий

= 44.80 грн.

Пісні голубці

- 11-12 шт. капустяного листя

- 0,5 кг картоплі

- 1 цибулина

- 1 морква

- Томатна паста

- Лавровий лист

- Зелень (на смак)

- 200 г олії

= 25.55 грн.

Салат із буряка і малосольного оселедця

- 300 г малосольного оселедця

- 2 буряки

- 1 цибулина

- 2 ст. л. олії

= 21.50 грн.

Пшоняна каша з грибами

- Крупа пшоняна

- 400 г грибів

- 1 цибулина

- Олія

- Лавровий лист

= 33.75

Салат із квашеної капусти, маринованих огірків і цибулі

- 500 г маринованих огірків

- 500 г маринованої капусти

- Цибулина

- Олія (на смак)

= 40.00 грн.

Гостра приправа із товченого часнику, чорного перцю, укропу, томатної пасти та олії.

- 2 шт. часнику

- Чорний перець

- Укроп

- Олія

= 20.00 грн.

Квасолеві млинці

- 400 г квасолі (у банці)

- 2 яйця

- 200 г батона

- Півсклянки води

- Спеції

= 26.60 грн.

Варена картопля, змащена часником з олією

- 1 кг картоплі

- 2 шт. часнику

- Олія (смак)

= 11.10 грн.

Підсумкова вартість різдвяного меню, враховуючи вартість інгредієнтів, які входять практично до кожної із страв (спеції, олія) складає 588.06 грн.

Аттіла Ерделі

uzhgorod.net.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp