Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Діти з Донбасу відчують дух справжнього Різдва на Закарпатті

6 січня 2016 р., 16:10

А потім переконуватимуть своїх батьків, що Україна - єдина

Керівник області зустрівся зі школярами з Луганщини, котрі приїхали відпочити на Закарпаття в період Різдвяних канікул. Група з 28 дітей та двох дорослих проведуть у найзахіднішій області України десять днів, у програмі їхнього перебування, яку підготував департамент освіти ОДА, – екскурсії в Ужгородський та Мукачівський замки, поїздка у високогірне с.Колочава, катання на ковзанах, тренінги за різними інтересами і, звичайно ж, святкування Різдва в закарпатських традиціях.

{g}

На початку зустрічі діти заколядували Г.Москалю і вручили символічні подарунки – зимову шапочку в національних кольорах, шарф із надписом «Станиця Луганська», український прапор, а також почесну відзнаку від Станично-Луганської громади «За патріотизм та незламну віру в свій народ», - повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

У період керування Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією Г.Москаль неодноразово бував у Станиці Луганській та прилеглих селах, які дуже постраждали від бойових дій, і тепер цікавився в дітей станом справ у них дома.

– Обстрілами бойовиків пошкоджено чи зруйновано понад 20 освітніх об’єктів району, – зазначає Г.Москаль. – Минулого року ми всі їх об’їздили й виділили кошти на ремонт. Більшість шкіл за цей час відновили свою роботу за винятком однієї – в Станиці Луганській – яка зруйнована вщент прямими влученнями снарядів. Діти з цієї школи зараз навчаються в приміщенні редакції районної газети.
У ході зустрічі Г.Москаль вручив школярам подарунки – планшети, на які можна відзняти й записати враження від Закарпаття, та набори солодощів.

– Більшість школярів вперше виїхали зі свого району, тим більше так далеко, а деякі з них раніше не бачили гір, – каже Г.Москаль. – Проте закарпатців школярі знають, адже наша 128-ма гірничо-піхотна бригада тривалий час дислокувалася саме в Станиці Луганській. Пригадую, минулого року, коли ми вперше організовували поїздки дітей із передової на відпочинок у західні області, батьки дуже неохоче відпускали їх із дому. Спрацьовували нав’язані російською пропагандою стереотипи про «бандеровцев, которые отрезают язык русскоговорящим». Але після першої ж поїздки справа зрушила з мертвої точки, і зараз зібрати дітей для відпочинку в Західну Україну не становить проблем. Виходить так, що на Донбасі виховний процес іде в зворотному напрямку – тут не батьки виховують дітей, а навпаки – діти, що повертаються від нас, переконують своїх батьків, що Україна – це єдина країна.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp