Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачево активізує співпрацю з містами-побратимами (ФОТО)

15 січня 2016 р., 15:02

Про це йшлося на зустрічі з делегацією.

Делегації з міст-побратимів цього тижня перебувають з офіційним візитом в Мукачеві. Гості в ці дні відвідують фестиваль-ярмарок «Червене вино». Сьогодні в малому залі міськради Мукачівський міський голова Андрій Балога вже зустрівся з делегацією угорського міста Целдьомолк та словацького міста Гуменне.

 

Міський голова Гуменного Яна Вальова подякувала за запрошення. «Ми раді співпрацюємо з Україною. І хочемо активізувати нашу співпрацю. Активно використовуємо різні єврофонди для розвитку міста. Готові з вами робити спільні проекти для участі у грантових заявках. Пропонуємо і співпрацю між спортивними дитячими командами. На Дні міст можливо проводити змагання цих команд».

Ще одна пропозиція - за участі Мукачева, Гуменного та одного з міст Угорщини створити організацію, яка б розробляла спільні заявки на грантові проекти з фондів ЄС.

Заступник міського голови угорського міста Целдьомолк Жозефін Шоптей, яка разом з угорською делегацію теж провела зустріч з керівництвом Мукачева зазначила, що гості раді приїхати цього року на фестиваль. «Для нас цікаві гуманітарні проекти – обмін делегаціями закладів культури, учнівських колективів. Готові брати участь у театральному фестивалі національних спільнот, який проводиться в Мукачеві. Також запрошуємо до співпраці й спортивні заклади вашого міста. В нас одна з найсильніших шкіл з настільного тенісу в Угорщині, тому раді залучати й ваших молодих спортсменів до навчання», - каже представниця угорського міста.

Андрій Балога зазначив, шо Мукачево планує активізувати співпрацю з містами-партнерами. «У вас більше можливостей з використання грантових фондів ЄС, тому будемо вдячні, якщо залучатиме й наше місто до спільних проектів», - зазначив міський голова.


Також він пропонує містам-побратимам взяти участь в інвестиційному бізнес-форумі, який відбудеться в травні цього року, та долучитися до фестивалю національних меншин, що його планують організувати в Мукачеві.

«Маємо гарне фестивальне містечко. Й будемо проводити тут заходи за участі європейський партнерів – зокрема фестиваль національних меншин. В нас є потужні міські колективи, які в свою чергу можуть гідно представити Мукачево за кордоном», - каже Андрій Балога.


Мукачівська міськрада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp