Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород і німецький Дармштадт поновлюють зв’язки

13 липня 2014 р., 19:43

Серед міст-побратимів Ужгорода німецький Дармштадт протягом 20 років вирізнявся винятковою приязністю.

Це саме те місто, яке влаштувало для Ужгорода перший великий феєрверк на День міста, яке подарувало ужгородським пожежникам автомобіль та захисне спорядження, яке роками доставляло до нас різного роду гуманітарну допомогу, а ще – допомогло нашим юним спортсменам поїхати на дитячу олімпіаду до Андори.

З невідомих причин останніми роками дружні зв’язки Ужгорода з Дармштадтом послабилися. Аби не втратити їх зовсім, нова міська влада вирішила прийняти запрошення німців відвідати Дні Дармштадта. Оскільки грошей у бюджеті на такі візити немає, поїхати за власний кошт погодився заступник міського голови Ярослав Шафарь.

«Я зовсім не жалкую про те, що поїхав до Німеччини, адже побачив там велике зацікавлення Україною. Мер Дармштадта Йоганн Парч – дуже прогресивний і популярний серед населення. Він навіть дав мені можливість виступити перед містянами на головній площі міста. Я говорив англійською, сказав, що Україна тепер змінюється, запросив до нас у гості», – розповів заступник міського голови.

Ярослав Шафарь зауважив, що спілкувалися з керівництвом Дармштадта і стосовно майбутньої співпраці в різних галузях. Зокрема, Ужгород нині хоче відновити законсервовані джерела мінеральної води, яких є десь дванадцять. Геологи «Водоканалу» тепер повинні перевірити всі свердловини і подати висновки про їхній стан. Дармштадтці ж мають великий досвід у налагодженні мережі міських бюветів, тож вони могли б допомогти з втіленням цього проекту в Ужгороді.

Також цікавила Ярослава Шафаря система комунальних паркінгів та й взагалі міська інфраструктура, яка в Дармштадті є майже ідеальною.

Німці отримали запрошення на цьогорічне святкування Дня Ужгорода і пообіцяли приїхати з новими ідеями та пропозиціями.
Тетяна ЛІТЕРАТІ, газета "Ужгород"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp