Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські виконавці покарань змінили в’язничні стіни на мальовничі краєвиди (ФОТО)

7 травня 2014 р., 09:44

2 травня за підтримки Закарпатської обласної об’єднаної профспілки персоналу ДПтС персонал пенітенціарної служби області здійснив екскурсію мальовничим Закарпаттям.

Свою поїздку розпочали із Cвято-Успенського жіночого монастиря у Домбоках, що неподалік Мукачева. Були присутні на Божественній літургії та приложились до чудодійної ікони Божої Матері назва, якій – "Скоропослушниця", – від "скоро почую ваші прохання". Ікона має чудодійні властивості – зокрема, зцілює від різних недуг та навіть від безпліддя".


Наступним пунктом стало селище Чинадієво, де розташований замок Сент Міклош. Тут мали можливість почути дивовижну його історію. У 1682 року у замку Сент Міклош народилося найвеличніше кохання яке тільки знало людство, яке змінило долю не тільки двох люблячих сердець, але й долю цілого народу. Вся Західна Європа затамувавши подих стежила за подіями, що відбувалися в стінах замку. Саме тут королевпа Ілона Зріні вийшла заміж за молодшого на 14 років графа Імре Текелі, який очолював повстання проти Габсбургів. За такий вчинок австрійська влада відібрала у королівни все, заточила у в’язницю та відправила у вислання, де вона і померла зі своїм коханим чоловіком. Від тоді замок Сент Міклош став символом кохання та любові. Любові до рідного народу, до рідного краю, та кохання до іншої людини, без якого не твориться жодна історія. Від 2001 року замок на 50 років взяв у концесію закарпатський художник Йосип Бартош, чим змінив життя і своє, і замку. Він разом з родиною та ентузіастами власним коштом ведуть реставраційні роботи. У декількох відновлених кімнатах проходять виставки, художники періодично збираюся на пленер, проводяться концерти живої музики. В планах створити зал, де будуть укладатися шлюби та відтворити автентичність спальні Ілони Зріні, де молоді пари зможуть провести свою першу шлюбну ніч, адже в середньовіччі було правилом укладати шлюби на культовому місці, яке ставало запорукою щасливого подружнього життя.



Отримавши величезну кількість позитивних емоцій, ми попрямували до ще однієї перлини Закарпаття - Долини нарцисів. Ця місцина кожного року дарує людям свою красу: поля пахучого нарцису вузьколистого. 

“Долина нарциciв” — заповідний масив, він знаходиться в урочищі Кіреші, що за 4 км від Хуста. Незвичність цієї найкрасивішої в Європі долини полягає в тому, що подібні біологічні явища збереглися тільки на Балканах і в Альпах. З 1992 року у складі Карпатського біосферного заповідника входить до мережі біосферних заповідників міжнародного значення під патронатом ЮНЕСКО.



Цього ж дня ми відвідали і страусину ферму, що знаходиться на околиці Хуста. Це, ще одна візитівка нашого краю. На них варто подивитися, адже така ферма одна з небагатьох в Україні. Як виявляється, страуси - не тільки екзотичні, але й надзвичайно кумедні птахи. Найбільше дивовижним птахам зраділи діти, саме ці створіння викликали чимало запитань у малечі. У миттєвій боротьбі між страхом перед розмірами страуса та дитячою цікавістю нарешті перемогло останнє. Не зважаючи, на їхній великий зріст і незвичний вигляд, ці птахи мають такі самі звички, як і свійські. Найбільше вразили присутніх великі темні очі... На завершення подорожі, можна сказати, що це лише маленька частина прекрасних краєвидів нашого чарівного краю.


Прес-служба відділу ДПтС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp