Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як хустяни у крижаній воді купалися (ФОТО)

19 січня 2016 р., 16:40

З нагоди Хрещення Господьнього.

Сьогодні, 19 січня, святкування Хрещення Господнього у Хусті, як і годиться, розпочалося із служби в храмах.Опісля всі бажаючі вже традиційно зібралися на міському пляжі р. Ріка, цьогоріч біля транспортного мосту. Одні, щоб тільки долучитись до спільної молитви та освячення води, яке здійснило монашество Свято-Миколаївського чоловічого монастиря. Інші, сміливіші - ризикнули зануритись в крижану воду річки Ріка навіть попри сильний мороз. Адже Водохреща – це день, коли купаються не тільки моржі, а вода має цілющі властивості.

- Для мене купання 19 січня є своєрідним очищенням душі, тіла і розуму, яке не можливе без духовної підготовки. Довго виношував бажання пірнути на Богоявлення, і нарешті сьогодні це зробив. Відчуття неперевершені!- поділився з «ГК» працівник відділу освіти Хустської РДА Тарас Тягур.

Цікаво, що цьогоріч до йорданівського купання долучилося таки чимало представниць прекрасної статі. Занурювалися в крижану воду як старші жінки, так і зовсім юні дівчатка.

Зокрема для Ольги Роман, вчительки Хустської ЗОШ I-III ст. №2 – це перша купіль. Каже, що особливо до цього не готувалася. Однак йшла купатися з вірою, що вода у цей день благодатна.

-Це неймовірні емоції та заряд позитивної енергетики. Відчуваєш себе оновленою. Найважче зважитися роздягнутися на холоді та зайти у крижану воду вперше. Для першого разу потрібна стовідсоткова впевненість та психологічна готовність, - переконана інша хустянка Тетяна Фірцак.

Безпеку вірян пильнували біля крижаної купелі рятувальники. А зігрітися після крижаної ванни можна було гарячим чаєм або глінтвейном.

{g}


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp