Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги платників туристичного збору

28 січня 2016 р., 15:22

Розвиваєш? Плати

Останнім часом на Закарпатті активно розвивається туристична інфраструктура, зростає кількість послуг, пропонованих туристичними агентами, які частину зароблених коштів у вигляді туристичного збору сплачують до місцевих бюджетів.

Хустська ОДПІ нагадує, що 9 лютого – останній термін подання податкової декларації туристичного збору за четвертий квартал 2015 року.

Слід наголосити, що Наказом Міністерства фінансів України від 9 липня 2015 року № 636 «Про затвердження форм податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору» затверджено нову форму податкової декларації з туристичного збору.

Згідно з п.п. 268.7.1 п. 268.7 ст. 268 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями сума туристичного збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк, за місцезнаходженням податкових агентів.

Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

Згідно з рішенням сільської, селищної та міської ради справляння збору може здійснюватися:

а) адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами;

б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

в) юридичними особами або фізичними особами – підприємцями, які уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp