Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Майже сотня неповнолітніх працює на підприємствах Закарпаття

3 лютого 2016 р., 18:06

Інформація станом на початок року

Питання захисту трудових прав дітей обговорили 2 лютого під час робочої наради працівники служби у справах дітей облдержадміністрації та управління Держпраці у Закарпатській області.

Зустріч відбулася аби узгодити дії у сфері захисту трудових прав дітей, які працюють на підприємствах області. На думку фахівців, проблема безробіття молоді та захист трудових прав дітей є однією з найактуальніших сьогодні, адже зайнятість неповнолітніх важлива задля попередження злочинності у молодіжному середовищі.

Сторони зауважили, важливу роль у здійсненні державного нагляду за дотриманням гарантованих Конституцією та іншими законами України трудових прав неповнолітніх, проведення профілактичної роботи щодо попередження їх порушення відіграють систематичні перевірки дотримання роботодавцями чинного законодавства щодо працевлаштування дітей.

Під час наради начальник служби у справах дітей Закарпатської облдержадміністрації Світлана Якімеліна зауважила, що за оперативними даними служб у справах дітей за станом на початок року в області виявлено 15 підприємств, де працює 99 дітей.

Начальник управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош наголосив на особливостях проведення фахівцями управління перевірок суб’єктів господарювання, особливо тих, які використовують найману працю неповнолітніх.

Під час наради також обговорили і питання вжиття заходів для поновлення прав неповнолітніх та притягнення до відповідальності керівників, які допустили їх порушення, - повідомили у службі у справах дітей Закарпатської ОДА.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp