Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські рятувальники підсумували роботу (ФОТО)

12 лютого 2016 р., 21:33

Яку проробили за рік

12 лютого у великому залі Закарпатської облдержадміністрації за участі першого заступника голови Закарпатської обласної державної адміністрації Івана Дурана, начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Романа Гудака, керівного складу оперативно-рятувальної служби області та підпорядкованих підрозділів; членів регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій; заступників голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів та інших було проведено розширену нараду. Учасники підбили підсумки роботи територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту населення і території за 2015 рік та намітили пріоритети для подальшої роботи.

Зі звітними доповідями виступили: начальник У ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак, начальник управління цивільного захисту Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Буришин, начальник Басейнового управління водними ресурсами р. Тиса Володимир Чіпак, начальник Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області Роман Богдан.


Очільник закарпатських рятувальників Роман Гудак проаналізував роботу служби порятунку «101» Закарпаття впродовж минулого року, стан пожежної й техногенної безпеки на території області та окреслив перспективи на найближчі перспективи.


Так, головним завдання оперативно-рятувальної служби у 2015 році було зниження техногенних ризиків та підвищення рівня захисту населення шляхом забезпечення ефективного функціонування органів управління та сил підпорядкованих пожежно-рятувальних підрозділів.

Упродовж 2015 року у краї сталося п’ять надзвичайних ситуацій та 425 некласифікованих надзвичайних подій. Рятувальникам доводилося ліквідовувати і техногенні аварії, і боротися з наслідками природних катастроф, здійснювати пошук заблукалих у горах, знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, рятувати людей у дорожньо-транспортних пригодах тощо. 2 тис. 359 разів підрозділи виїжджали на гасіння пожеж та загорань, 372 рази ліквідовували наслідки аварій, катастроф та стихійних лих.

За звітній період у області виникло 2 тис. 249 пожеж, на яких жертвами вогню стали 32 людини, така ж кількість громадян опинилася на лікарняних ліжках. Пожежами завдано шкоду громадянам та державі на понад 20 млн. гривень. На водних об’єктах області загинули 43 особи.

Групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення здійснено 140 залучень, під час яких виявлено та знищено 2 тис. 397 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини АРЗ СП надали допомогу 295 особам. Під час аварійно-рятувальних робіт було врятовано 250 чоловік.

З метою вирішення питань соціального забезпечення громадян, що переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, обласна державна адміністрація затвердила Склад регіонального штабу та План заходів, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. На сьогоднішній день в області тимчасово розміщено 4 тис. 067 громадян України, з яких 281 – з анексованого Криму, а 3 тис. 786 - прибули з району проведення антитерористичної операції. Зі всіма прибулими зустрічаються фахівці психологічної служби Управління ДСНС, волонтери та соціальні працівники.

Окрім того на нараді було порушено ряд проблемних питань, що стосуються забезпечення техногенної безпеки на території краю. Зокрема, про стан захисних споруд в області, систему оповіщення населення. Детально учасники наради зупинилися на проблемах щодо забезпечення протипаводкового захисту в басейні річки Тиса та інші.

Закінчувалася нарада і приємними подіями: за результатами минулорічної роботи були нагороджені та заохочені ряд працівників підрозділів служби ДСНС області.

Слова подяки пожежникам-рятувальникам прийшов сказати особисто й Ужгородський міський голова Богдан Андріїв. А найкращі з рятувальників, за високий професіоналізм при виконанні службових обов’язків, мужність, відвагу, самовідданість отримали Грамоти Ужгородської міської ради.

{g}



У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp