Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Хустщині зростають надходження єдиного податку

17 лютого 2016 р., 16:32

Надходження зросли майже на третину

З початку 2016 року року платники податків м. Хуст та Хустського району, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 1,5 млн грн єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата податку зросла на 336 тис грн, тобто на 29 відсотків.

Фізичні особи-підприємці сплатили до бюджету 1,2 млн грн податку, що на 155 тис грн більше, ніж за січень 2015 року.

Юридичні особи, які використовують спрощену систему, сплатили 272 тис грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження від цієї категорії платників зросли на 180 тис грн.

Хустська ОДПІ повідомляє, що 24 грудня 2015 року Верховна рада ухвалила Закон України № 909-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Деякі нововведення торкнулися спрощеної системи оподаткування. Зміни не стосуються платників єдиного податку першої та другої групи. До платників третьої групи із 2016 року входять суб’єкти господарювання із річним доходом до 5 млн грн замість 20 млн грн у попередні роки. Ставка для третьої групи платників єдиного податку збільшується: для платників ПДВ ¬– до 3%, для решти ¬– 5%. В 1,8 разів підвищено ставки єдиного податку четвертої групи (сільгосппідприємств). На 2016 рік скасовано застосування коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки землі для визначення бази оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp