Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Підприємці Хустщини збільшили обсяг сплати єдиного податку

18 березня 2014 р., 18:58

За словами начальника Хустської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Михайла Русняка, в січні-лютому 2014 року «спрощенці» міста Хуст та Хустського району сплатили до місцевих бюджетів понад 2 млн. грн. єдиного податку.

Це на 224 тис. грн., або на 10,7 відсотків більше, ніж у минулому році. Посадовець зазначив, що фізичні особи-підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування перерахували 2 млн. грн. єдиного податку, що на 208,5 тис. грн. більше, ніж в 2013 році. Від юридичних осіб-«спрощенців» надійшло 302,5 тис. грн. Це на 15,8 тис. грн. перевищує рівень надходжень попереднього року. 

За останні роки правила для «спрощенців» значно змінилися, додалося багато нових можливостей, які позитивно вплинули на надходження єдиного податку. Підприємці обирають спрощену систему оподаткування тому, що вона істотно полегшує ведення бізнесу, а умови її роботи постійно удосконалюються, підкреслив Михайло Русняк. Зокрема, «спрощенці» отримали можливість подавати заяву на реєстрацію платником єдиного податку в електронному вигляді і скористатися перевагами електронної перевірки, протягом року змінювати групу або ставку податку, а звітний період для першої та другої групи розширився з кварталу до року». 

За словами керівника ОДПІ, всього в м. Хуст та Хустському районі на спрощеній системі оподаткування працює майже 2,8 тис. підприємців-фізичних і юридичних осіб.
Хустська ОДПІ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp