Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Бюджет Берегівщини зростає за рахунок "спрощенців"

19 травня 2014 р., 19:00

Порівняно з минулим роком, надходження зросли.

Суб’єкти господарювання Берегівщини, які обрали спрощену систему оподаткування, за січень-квітень поточного року перерахували до місцевого бюджету близько 3 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з надходженнями минулого року ріст складає 375,5 тис. грн. або 16%, повідомив начальник Берегівської ОДПІ Василь Пацкан.

Він зазначив, що у інспекції на обліку перебувають 1732 фізичні особи-підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та 180 юридичних осіб. Найпопулярнішою серед фізичних осіб - платників єдиного податку є друга група, на якій працюють 1094 підприємців.

На думку очільника податкової інспекції, позитивних результатів у адмініструванні єдиного податку вдається досягти за рахунок сумлінності платників податків, співпраці з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування. Посадовець також відзначив, що популярність єдиного податку серед малого бізнесу є результатом створення сприятливих умов для ведення бізнесу. Зокрема, переваги електронної перевірки, зміна груп і ставок податку протягом року, зміна звітного періоду для другої групи - з місячного до річного.

Крім того, для спрощення документообігу з 2014 року платникам податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, свідоцтва платника єдиного податку вже не видаються. Замість свідоцтва зареєстрований платник може за бажанням безкоштовно отримати витяг з реєстру платників єдиного податку, який діє до внесення змін до реєстру.

Роз’яснення та консультації з питань застосування спрощеної системи оподаткування можна отримати у Центрі обслуговування платників у м. Берегове (м. Берегове, вул. Фабрична, 53) та за телефонами 2-35-48, 4-26-27.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp