Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суб’єктів малого підприємництва сплатили понад 91 мільйон єдиного податку

13 серпня 2014 р., 12:05

Більшу частину сплати фізичні особи - підприємці.

Таку суму єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва сплатили платники Закарпатської області протягом семи місяців 2014 року. Зокрема, надходження з цього податку перевищують сплату за відповідний термін минулого року на понад 7 млн. 300 тис. гривень. Приміром, сума ЄП, сплаченого у липні 2014 року, становить майже 15 млн. гривень.

Основну частину надходжень з цього податку забезпечили фізичні особи – понад 73 млн. гривень, юридичні ж особи – платники єдиного податку, спрямували до бюджету понад 18 млн. 300 тис. гривень.

Нагадуємо, єдиний податок – це податок, який сплачується фізичними особами – підприємцями та юридичними особами, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Вони можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більше як до кінця поточного звітного року. Варто взяти до уваги, що за несвоєчасну або неповну сплату єдиного податку на такого платника накладається штрафна санкція в розмірі 50 % обраної ставки єдиного податку.

Фахівці Головного управління Міндоходів у Закарпатській області радять пильно слідкувати за повнотою й своєчасністю сплати єдиного податку до бюджету та уникати будь-якої недоплати, навіть незначних сум.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp