Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Виноградівщині надходження єдиного податку зросли на мільйон

21 травня 2015 р., 11:41

Податок перерахований до місцевого бюджету

За оперативними даними платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили 4,6 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата податку зросла на 1 млн. грн. за відповідний період 2014 року від діяльності спрощенців надходження склали 3,6 млн. грн.

Фізичні особи – підприємці Виноградівщини сплатили 3,3 млн. грн., що на 0,4 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року. Юридичні особи у 2015 році сплатили 1,3 млн. грн. Порівняно з відповідним періодом 2014 року ця сума зросла на 0,6 млн. грн., тоді бюджет отримав 0,7 млн. грн. єдиного податку.

Нагадаємо, що Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)” зменшено з 6 до 4 кількість груп платників єдиного податку.

Так, до 1 групи включено підприємців, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торгівельних місць на ринках або здійснюють господарську діяльність по наданню побутових послуг населенню. Це платники, у яких обсяг доходу до 300 тис. грн. на рік та відсутні наймані працівники.

Друга група – підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку або населенню, здійснюють виготовлення або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства. Обсяг доходу у таких платників визначено у розмірі до 1,5 млн. грн. та кількість найманих працівників – до 10 осіб.

У третій групі працюватимуть фізичні особи-підприємці та юридичні особи з обсягом доходу – до 20 млн. грн.., при цьому кількість найманих працівників необмежена.

У четвертій групі перебуватимуть сільгоспвиробники, в яких доля сільськогосподарського товаровиробництва за попередній рік дорівнює або перевищує 75 відс. Кількість найманих працівників для них та обіг коштів необмежені.

За матеріалами ДПІ у Виноградівському районі ГУ ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp