Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Платники Хустщини сплатили 19 мільйонів гривень ЄСВ

20 березня 2016 р., 18:37

На третину більше ніж торік

Ефективне функціонування системи соціального страхування гарантує людині конституційне право на соціальний та економічний захист при безробітті, тимчасовій втраті працездатності, нещасних випадках, професійних захворюваннях, старості.

З початку 2016 року платники м. Хуст та Хустського району сплатили 19 млн грн єдиного соціального внеску, що на 6,7 млн грн менше, ніж за відповідний період 2015 року.

Таке зниження надходжень було цілком прогнозованим, адже для детінізації зарплат наприкінці минулого року були внесені зміни до Податкового кодексу, які, за прогнозами фахівців, мають знизити рівень корупції та дадуть можливість збільшити заробітну плату працівникам.

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24.12.2015 р. № 909-VIII встановлено уніфіковану ставку єдиного соціального внеску на рівні 22%.

Як зазначив начальник Хустської ОДПІ М.Д. Мондич, зміни в нарахуванні та сплаті ЄСВ стануть стимулом для працедавців підвищувати рівень оплати праці та легалізовувати доходи найманих працівників, – і це призведе до поступового збільшення надходжень.

За матеріалами Хустської ОДПІ







Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp