Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Говерла" напрацювала на один гол

11 травня 2014 р., 19:17

І то ужгородці спромоглися його забити у додатковий час.

На гол Олексія Антонова господарі відповіли точним ударом В'ячеслава Шарпара за хвилину до фінального свистка. Суперники підійшли до матчу в різному настрої . 

«Говерла» в минулі вихідні розгромила «Волинь» - 6:0, а «Чорноморець» серед тижня зазнав болючої поразки від «Динамо» у півфіналі Кубка України - 0:4. Усе логічно: «Волинь», як з'ясувалося, просто не в змозі грати в футбол, коли відсутній Віталій Кварцяний. Її по весні б'ють, як хочуть. Ну а «Чорноморець» після серії складних матчів просто підсів функціонально.

Наївся, як сказав тренер команди Роман Григорчук, який по весні змушений грати практично одним складом. Причому, кадрові проблеми у одеситів на догляді п'ятірки легіонерів не закінчилися. В Ужгороді, наприклад, не змогли зіграти через травми два центральних захисника - Тейку і Кутас. У підсумку тренеру довелося повертати до стартового складу Петра Ковальчука, а в пару до нього ставити молодого Євгена Мартиненка, для якого матч з «Говерлою» став дебютним в УПЛ. 

Звичайно, ужгородці враховували цей нюанс. Вони на правах господарів почали матч активніше, але створити щось реально цікаве біля воріт у них довго не виходило. Одесити, що діяли другим номером, грали на своїй половині поля, практично не залишаючи суперникам лазівок. 

У підсумку, якщо брати перший тайм, то у «Говерли» можна виділити хіба що класну атаку правим флангом, коли Кирило Ковальчук перехопив гострий простріл Сергія Люльки. Ну і сильний удар Максима Фещука зі штрафного потрібно відзначити. Як рівно і гру Безотосного в цьому епізоді - позицію голкіпер гостей вибрав бездоганно. 

Куди більше загрози в собі таїли контратаки «Чорноморця», у складі якого виділявся активністю Окріашвілі. Саме він і зіграв ключову роль в комбінації на 24 -й хвилині , після якої одесити повели в рахунку. Торніке втік по лівому флангу атаки і зробив вивірений навіс на Лео Матоса в район дальнього кута воротарського майданчика, бразилець виграв повітряну дуель і скинув м'яч лівіше на адресу Олексія Антонова, який ударом головою в падінні прошив Олександра Надя, забивши свій 10-й гол у нинішньому чемпіонаті. Це був не єдиний небезпечний момент біля воріт «Говерли». Через 10 хвилин навіс Антонова з правого краю замикав Володимир Аржанов, але Надь цього разу свою команду виручив, парирувавши складний м'яч. Ну а Безотосний так до перерви і залишився без роботи. «Говерла», хоча і провела кінцівку тайму в атаках, але до небезпечних ударів справа не доводила. 

Відразу після перерви у господарів був відмінний шанс зрівняти рахунок. Спочатку Максим Шацьких після гарного сольного проходу чомусь не зважився на удар з лівої метрів з 16-ти, а потім Кочіш, якому асистував Ле Таллек, приблизно з кута воротарського пробив вище воріт. Рестартовий порив підопічних В'ячеслава Грозного незабаром вичерпався. Точніше, їх запал остудили одесити, які організували кілька непоганих контратак і включили високий пресинг. Тільки надовго підопічних Григорчука не вистачило. Ближче до середини другого тайму відчулося, що гості здають фізично. 

Для «Говерли», яка мала куди більше часу для підготовки до матчу, це був шанс. І, в принципі, команда В'ячеслав Грозного на гол напрацювала. Двічі на ударну позицію партнери виводили Шацьких, але, на жаль, Максу не вистачило точності. Фещук із забійної позиції запустив м'яч кудись на трибуни. Ну, а врятував «Говерлу» від поразки В'ячеслав Шарпар, який вже в компенсований час головою переправив м'яч у ворота «Чорноморця» після навісної передачі Шацьких зі стандарту. 

ГОВЕРЛА - ЧОРНОМОРЕЦЬ 1:1 

Голи: Шарпар (90 +3) - Антонов (24) 

Говерла: Надь, Шарпар, Фещук (Герасим'юк, 67) , Шацьких, Хомин, Акакпо, Кочіш (Нікулае, 75), Люлька, Лисицький, Буяльський (Трухін, 60), Ле Таллек. 

Чорноморець: Безотосний, Дитина, Антонов, Зубейко, Мартиненко, Аржанов, Гай, К. Ковальчук, Окріашвілі (Діденко, 76) , Де Матос (Данченко, 70), П.Ковальчук. Попередження: Фещук, Трухін, Шарпар, Лисицький - Данченко.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp