Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вогонь в Сирії можуть припинити завтра опівночі

26 лютого 2016 р., 10:32

У Радбез ООН внесений відповідний проект.


Підготовлений Росією і США проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо Сирії закріплює набуття чинності режиму припинення вогню в країні з 27 лютого, передає РИА "Новости".

Документ підтримує спільну заяву РФ і США щодо Сирії та встановлює початок режиму припинення вогню з 00.00 (за часом Дамаска) 27 лютого. Проект також наказує повне виконання резолюції РБ ООН 2254.

Проект резолюції вимагає від усіх сторін, "на які поширюється режим припинення вогню, дотримуватися зобов'язань", а також закликає членів міжнародної групи підтримки Сирії "використовувати свій вплив на сторони для забезпечення виконання режиму припинення вогню".

Крім того, документом передбачається встановлення режиму припинення вогню, який є "кроком вперед до довгострокового перемир'я" і відзначається "прямий зв'язок між режимом припинення вогню і політичним процесом, що йде паралельно, відповідно до женевського комюніке 2012 року".

Також документ наполягає на забезпеченні сторонами конфлікту безперешкодного гуманітарного доступу на всій території Сирії до всіх людей в країні, які потребують допомоги.

Документ може бути винесено на голосування вже в п'ятницю ввечері. 26 лютого о 15 годині (22:00 за Києвом) Рада Безпеки ООН заслухає брифінг спецпосланця щодо Сирії Стаффана де Містури, який розповість про підготовку до початку режиму припинення вогню в країні.

Очікується також, що він оголосить дату відновлення міжсирійських переговорів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp