Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лицарі Мальти подарували дитячій лікарні Ужгорода медичне обладнання

1 березня 2016 р., 22:03

Відбулося це наприкінці зими.

У четвер в Ужгородській міській дитячій клінічній лікарні відбулося урочисте вручення придбаної для установи медичної апаратури від представників Пріорату Закарпаття Ордену госпітальєрів св. Іоанна Ієрусалимського, лицарів Мальти.

Співпраця між мальтійцями і цим медзакладом триває вже не перший рік. Як розповідає головний лікар міської дитячої лікарні Ігор Рошко, обласний осередок Пріорату Мальтійського ордену щоразу цікавиться, якого обладнання лікарня потребує найбільше, - пише газета "Новини Закарпаття".

Цього ж разу, «проаналізувавши, що у нас виходить із ладу, ми замовили прилад магнітотерапії, два електрокардіографи, акумуляторні батареї для захисту медичної техніки. Дуже вдячні госпітальєрам, адже обладнання стане у нагоді для діагностики маленьких пацієнтів і є дуже потрібним у реанімаційному відділенні», — наголошує керівник медзакладу.

До слова, Мальтійський орден зародився у 1370 році. До організації входили аристократи, лицарі, які охороняли Гроб Господній і захищали християнство.
З 2009 року в Україні почав діяти загальноукраїнський Пріорат ордену, а Закарпатська організація сформувалася в 2010-му. У нашій області налічується 7 членів ордену, загалом же по Україні їх більше чотирьох десятків.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp