Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Польські бізнесмени планують створити на Закарпатті робочі місця

10 березня 2016 р., 14:37

Планують орендувати мінімум 500 га землі для бізнесу

Представники польської компанії «Green Factory Holding» Артур Ритель та Мартін Кусьмеровський зустрілися сьогодні, 10 березня, з керівником краю Геннадієм Москалем аби обговорити можливість налагодження на Закарпатті виробництва та створення робочих місць.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Польська компанія працює у сільському господарстві. Її підприємства спеціалізуються на виробництві, перевезенні та дистрибуції свіжих овочів, а також різаних, готових до вживання листових салатів.
«Наша компанія планує створення власної сировинної бази в Україні та окрім реалізації продукції на українському ринку, експорт до Польші, Румунії та Словаччини. Тож ми зацікавлені в оренді як мінімум п’ятисот гектарів сільгоспугідь на Закарпатті», - повідомив Артур Ритель. За словами бізнесмена, компанія також зацікавлена у пошуку кваліфікованих працівників в області. Півтори сотні закарпатців готові навчити на сучасних підприємствах в Польщі, з подальшим працевлаштуванням в краї.

-- Перепон на вашому шляху до здійснення бізнес проекту на Закарпатті немає, в області багато не засаджених земель, - наголосив Геннадій Москаль, висловлюючи повну підтримку представникам польської кампанії. – Якщо ж хтось із чиновників чинитиме бодай якийсь опір, звертайтеся, я розбиратимусь особисто.

Керівник краю доручив керівникам головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області та департаменту агропромислового розвитку обласної адміністрації спільно з бізнесменами підшукати сільгоспугіддя, які б підійшли для розвитку бізнесу. Попередньо йдеться про оренду ста гектарів землі державної власності на Хустщині. «Поруч знаходяться і землі пайовиків, які підприємці згодні також взяти в оренду таким чином розширивши загальну площу земель до півтисячі гектарів», - повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА Віктор Тереля.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp